27 Ekim 2017 12:16

Futbolcu kadınlar: Sahaları da tribünleri de boş bırakmayın

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri Kadın Futbol Takımı futbolcuları, futbolun sadece erkekler için olmadığını söyleyerek, kadınları tribüne çağırdı.

Paylaş

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri Kadın Futbol Takımı (Tekirdağ GHSK) futbolcuları, Tekirdağ’da yoğun ilgi görüyor. Futbolun sadece erkekler için olmadığını söyleyen futbolcular, “Tüm futbol sahaları bizimdir. Özellikle kadınlar sahaları da tribünleri de boş bırakmasın” diye sesleniyor.  

Evrim Kepenek’in Jin News’te yer alan haberine göre, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri Kadın Futbol Takımı (Tekirdağ GHSK) futbolcuları, meme kanserine yakalanan kadınların hikayelerinin anlatıldığı ‘Yüzleşme’ belgeseline destek olmak için Bozcaada’da düzenlenen ekolojik filmleri festivaline katıldı. Tekirdağ GHSK futbolcuları, 11-15 yaşındaki kız çocuklarından oluşan futbol takımı Tekirdağ’da da yoğun destek görüyor. Futbolun sadece erkeklere has bir oyun olmadığını söyleyen futbolcular, “Tüm futbol sahaları bizimdir” diyor.  

‘BABAM İZİN VERMEDİ, SONRA KABULLENDİ’

Berfin Başaslan isimli futbolcu, takıma ilk girdiğinde babasının izin vermediğini ancak kendisini futbol sahasında izleyen babasının zamanla bu durumu kabullendiğini belirterek, “Babam kızların futbol oynamayacağına inanıyordu. Şu anda da bu düşüncesinden çok uzak değil ama en azından bana izin veriyor. Benim başarılı olduğumu gördükçe babam futbolumu kabul edecek” diyor. 

ÖNCE MAHALLEDE OYNADI ŞİMDİ TAKIMDA

Takım forvet oyuncularından olan Çiğdem Uruç da, ailesinin ilk başta onun futbol oynamasına izin vermediğini ancak zamanla kabul ettiklerini belirterek, “Kadınlar korkmadan sahalara insinler. Spor yapmak futbol oynamak herkesin hakkı. Futbolun sadece bir kesimle özdeşleştirilmesini yanlış buluyorum” vurgusu yapıyor. Çiğdem’in en büyük hedefi büyüyünce beden eğitimi öğretmen olmak ve kendisi gibi kadın futbolcular yetiştirmek. 

‘BAŞARMAK İÇİN ÇABA SARF ETMEK ŞART’

Elif Sümer isimli futbolcu da futbol oynamak için en önemli şeyin istek ve çaba olduğu görüşünde. Kadınlara, “Futbolu çok zor görmesinler bunu başarmak için çok çaba sarf etsinler” diye seslenen Elif, “Futbol sadece erkek oyunu değildir sporu herkes yapabilir kadın erkek fark etmez futbol herkes oynayabilir. Bunu kabul ettirmenin en güzel yolu da futbolda kadınların başarılarının artmasıdır” diyor. 

ÜÇ SEZONDUR SAHALARDA 

Pınar Özcan isimli kadın da, mahallede futbol oynamak ile futbol sahasında oynamak arasında pek bir fark olmadığı görüşünde. Takımın en eski futbolcularından olan Pınar, “3 senedir sahalardayım. Daha da devam etmek istiyorum. Futbol güzel bir oyunu insanın zihnini de geliştiriyor. Ama Türkiye’de bu kısma kimse önem vermiyor” diyor. 

‘SAHALARI DA TRİBÜNLERİ DE BOŞ BIRAKMAYIN’ 

Ecrin Başkale’ye de ailesi diğer futbolcular da olduğu gibi önce karşı çıkmış sonra zamanla destek olmuş. “Bizim herhangi bir sloganımız yok biz kendimize inanıyoruz” diyen Ecrin, kadınların futbol sahalarına sadece futbolcu olarak değil izleyici olarak da gitmesi gerektiği görüşünde. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gökçek'ten 'patent' açıklaması: Başvuru benden habersiz

SONRAKİ HABER

Barış imzacısı Akademisyen Ergüzeloğlu işine geri döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...