27 Ekim 2017 11:35

İşçi Parti'li vekili öldürmeyi planlayan 2 kişi tutuklandı

Aşırı sağcı olan bir gruba üye olan iki kişi, İngiltere İşçi Partisi milletvekilini öldürmeyi planladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Paylaş

Aşırı sağcı olan bir gruba üye olan iki kişi, İngiltere İşçi Partisi milletvekilini öldürmeyi planladıkları gerekçesiyle tutuklandı.

National Action isimli, neo nazi bağlantısı olduğu iddia edilen grubun lideri 31 yaşındaki Christopher Lythgoe'nun İşçi Partisi milletvekili Rosie Cooper'ı öldürmeyi planladığı gerekçesiyle ve ismi verilmeyen 22 yaşındaki genç bir üyenin ise terör yanlısı davranışlar ve ölüm tehditleri sebeplerinden mahkemeye çıkacağı bildirildi.

Savcılığın iddiasına göre ismi verilmeyen genç üyenin, saldırıyı gerçekleştirmek için Christoper Lythgoe'dan izin aldığı söylendi. İkilinin aynı zamanda, diğer dört kişiyle birlikte yasaklı bir organizasyona ait oldukları bildirildi.

Suçlamalar, nazi yanlısı Thomas Mair'in, İşçi Partisi West Shire Batley And Spen milletvekili Jo Cox'u öldürme suçu sebebiyle tutuklanmasından tam bir yıl sonra ortaya atıldı. 41 yaşındaki Jo Cox, bölge seçimlerinini ardından bıçaklanmış ve vurulmuştu.

Dün gece yaptığı açıklamasında Rosie Cooper, "Özellikle terörle mücadelede görev alan polisler olmak üzere, beni ve halkımızı güvende tutan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Üst düzey güvenlik görevlileri, terörle mücadele ekibinin dört saldırı ve yedi baskın girişiminden sonra son zamanlarda radikal İslamcı gruplara odaklandığını fakat sağcı tehditlerin asla hafife alınmaması gerektiğini söyledi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Yüksel eyleminde 5 gözaltı

SONRAKİ HABER

Rusya, Türkiye'den sınırlı domates ithalatına başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...