02 Ağustos 2012 06:07

Muğla'da Kürt işçilere ırkçı saldırı

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Beldesi'nde çalışan Kürt işçiler akşam saatlerinde kalabalık bir ırkçı grubun saldırısına uğradı. Kürt işçilerin çalıştığı Taştan Otel'in restaurant kısmı taş ve sopalarla darmadağın edilirken, işçiler canlarını kurtarmak için üst kata s

Muğla'da Kürt işçilere ırkçı saldırı
Paylaş

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Beldesi'nde çalışan Kürt işçiler akşam saatlerinde kalabalık bir ırkçı grubun saldırısına uğradı. Kürt işçilerin çalıştığı Taştan Otel'in restaurant kısmı taş ve sopalarla darmadağın edilirken, işçiler canlarını kurtarmak için üst kata sığındı.

DİHA'nın saldırı hakkında bilgi almak için ulaştığı restaurantın sahibi Diyarbakırlı İhsan Güzel, can güvenliklerinin olmadığını ve linç edilmekle karşı karşıya olduklarını söyledi. Olayın akşam saatlerinde bir arkadaşlarının bir grup tarafından dövülmesi üzerine başladığını aktaran Güzel, bu grubun "Dalyan'da PKK istemiyoruz" sloganları atması üzerine yüzlerce kişinin otelin etrafını sardığını bildirdi. Bunun üzerine can havli ile üst kata çıkarak kapıyı kilitlediklerini ifade eden Güzel, "Burada Kürt-Türk kavgası çıkarmaya çalışıyorlar. Biz ekmeğimiz için buradayız. Burada 15 kişi ekmek yiyor. Asteğmeni, kaymakamı, belediye başkanı, herkesin gözü önünde linç ediliyoruz. Bir Allah'ın kulu gelip bize yardım etmiyor. Dışarıda yüzlerce kişi var, ekmek teknemi perişan ettiler. Şu an halen aşağıdalar. Yukarı çıksalar veya aşağı insek bizi öldürebilirler. Belediye başkanına ulaştım, 'ben onlarla konuştum birşey yapmayacaklar size' diyor. Ama aşağıda elleri sopalı ve taşlı yüzlerce insan var" diye konuştu. Beldede saldırı ve gerginlik devam ediyor. (Muğla/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Birlikte eyleme geçmeli

SONRAKİ HABER

Linç edilmek istenen işçiler anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...