27 Ekim 2017 10:58

Erdoğan'dan cami açılışında Arınç'a dikkat çeken teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, arasının uzun süredir açık olduğu eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a cami açılışında teşekkür etti.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Ulus'taki Melike Hatun Camisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada bir süre öncesine kadar arasının limoni olduğu Bülent Arınç'a teşekkür etti.

Erdoğan konuşmasında 14. yüzyılda yaşayan Melike Hatun'un aslen Ankaralı olduğu bilgisini vererek, camiye bu ismin verilmesini Bülent Arınç'ın tavsiye ettiğini söyledi.

Erdoğan, "Melike Hatun, 14. yüzyılda yaşamıştır. Kendisi de aslen Ankaralı olan Melike Hatun'un kabri Taşçılar Sokak'ta bulunmaktadır. Melike Hatun, Ankara'da birçok camii, medrese yaptırmıştır. Bu eserlerin en önemlileri Hatuniye Mescidi, bir diğer adı ile Kara Medrese'dir. Camiinin inşasına katkıda bulunan hayırseverlerimizi, mimarından mühendisine, hattatına, tüm işçi kardeşlerime bu eserin vücut bulmasında emeği geçen tüm kardeşlerime huzurunuzda şahsım milletim adına teşekkür ediyorum. Ankara Cumhuriyet'in başkenti olmasının ötesinde, Selçuklu ve Osmanlı'nın da merkez şehirlerinden biridir" dedi.

'İSİM BABASI BÜLENT ARINÇ BEYDİR'

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Özellikle burada böyle bir hanımefendinin isminin bu camimize verilmiş olması ki, isim babası da Bülent Arınç beydir, teşekkür ederim, böyle bir isimle tarihimize vefa borcumuzu da bir nebze ödemiş olacağız. Tek parti döneminde Ankara'nın kadim kimliğinden kopartılmak ve adeta camisiz hale getirilmek istendiği inkarı mümkün olmayan bir gerçektir. Ankara'da mescitleri binaların en kör noktalarına hapsetmişlerdir. Bir başkente asla yakışmayan, yer altı camileri uzun yıllar Ankara'nın kaderi olmuştur."

ERDOĞAN'LA ARINÇ'IN ARASI UZUN SÜREDİR AÇIKTI

AKP'nin kurucuları arasında yer alan Bülent Arınç'la Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arası son dönemde açıktı. 2015'te Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP ile açıklanan Dolmabahçe Mutabakatı'na vurgu yaparak eleştirilerde bulunmuş ve İzleme Komitesi oluşturulmasına da tepkisini dile getirmişti. Dönemin Başbakan Yardımcısı Arınç ise "Cumhurbaşkanını seviyoruz, gücünü biliyoruz ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var" demişti. Erdoğan, aynı konuda Bülent Arınç'ı bir kez daha eleştirmiş ve "Dürüst davranmıyor" demişti.

Bülent Arınç,  aynı dönemde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le de polemik yaşamıştı. Arınç-Erdoğan yakınlaşmasının Gökçek'in Erdoğan'ın telkinleri sonrası istifa edeceğini açıklaması sonrası başlaması dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İdil Kültür Merkezinin karşısına ‘Devlet geldi’ yazdılar

SONRAKİ HABER

Veda konuşması yapan Gökçek istifa saatini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa