Şubadap Çocuk Korosu, Van’da çok dilli konser verdi

Şubadap Çocuk Korosu, Van’da çok dilli konser düzenledi. Konsere çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

27 Ekim 2017 10:36
Paylaş

Şubadap Çocuk Müzik Korosu, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Feyyaz Tokar Van Şubesi'ndeki öğrencilere 4 dilde konser verdi. Konsere katılan farklı yaş gruplarında 500'ü aşkın öğrenci, grubun seslendirdiği şarkılara eşlik edip, gönüllerince eğlendi.

Sadece çocuklara yönelik doğa ve ekoloji temalı konserler veren Şubadap Çocuk Korosu, İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçesine bağlı okullardan etkinliğe katılan çocuklara ilk defa canlı performans heyecanı yaşattı. Müzik grubu, farklı yaş gruplarındaki çocuklara Türkçe, Kürtçe, İspanyolca, İngilizce dillerinde konser verdi. Konsere katılan çocuklar, grubun şarkılarına coşkuyla eşlik etti.

TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Yöneticisi Rezzan Bayram, Türkiye'de çocuklara yönelik konserlerin pek fazla yapılmadığını belirleterek, şöyle dedi:
“Türkiye turnesine çıktığını duyduğumuz Şubadap adlı müzik grubuna gönüllülerimiz aracılığıyla ulaştık ve onların çocuklarımıza bir konser vermesini istedik. Ülkemizde çocuklara yönelik çok fazla konser yok maalesef. Bu konserlerin bir özelliği de doğa ve ekoloji üzerine yapmış oldukları eğitsel konserler. Eğitim Gönüllüleri Vakfı olarak ülkenin geleceğini bugünden şekillendirmek için çocukların daha çok soran, bilinçli bireyler olmaları için, soran, sorgulayan ve yarınlarda bu ülkeyi yönetebilecek çocuklar olmaları için ciddi bir emek ve çaba sarf ediyoruz.”

Şubadap grup tiyatral sorumlusu Ali Sesal ise, grubun çıkış noktasının Barış Manço şarkıları olduğunu söyledi. Sesal, “Şubadap çocuk, Türkiye'de ilk defa tamamen çocuklara yönelik etkinlikler, konserler yapıyor. Çıkış noktası olarak da bir yandan Fatsa Çocuk Korusu'nu bir yandan da Barış Manço'nun şarkılarını merkeze alarak bunlarla büyüyen çocukları düşünüyor. Şubadap çocuk, ülkemizde çocuklar için çok fazla çaba harcanmadığını gördü ve bütün etkinliklerini çocuklar için ücretsiz yapmaya karar verdi” dedi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

'Rüzgarın oğlu' Terens Puhuri, sosyal medya fenomeni oldu

SONRAKİ HABER

Altınyağ'da sendika ve patron bugün görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa