27 Ekim 2017 09:59

Veysel Eroğlu: En çevreci biziz, CHP ağaçları kuruttu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: İstanbul’daki ağaçları CHP kuruttu, en çevreci biziz. 

Paylaş

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Nevşehir’e geldi. AKP İl Başkanlığında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, geçmiş dönemde CHP yönetiminin İstanbul’da bulunan ağaçları bile kuruttuğunu söyledi. 

Bakan Eroğlu, “İstanbul’da emsalin artığı yerler Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Sarıyer gibi CHP’nin hakim olduğu ilçelerdir. Cumhurbaşkanı şunu demek istemiştir, bunlar eskiden beri plansız gidiyor netice olarak İstanbul’da bunu engellemek mümkün olabilir miydi, ama mahalli idarelerin kendi yetkileri var. İstanbul’da yeşil alan artıyor. Genelinin Yüzde 50’si yeşil alan yüzde 50’si orman olan başka şehir yok. İstanbul’da eski CHP yönetimi her şeyi kurutmuştu. Biz şu anda bakanlık ve büyük şehir belediyemiz her yıl milyonlarca fidan üretiyor. Geçen yıl muhalefet belediyelerde fidan olmadığı için 10 ilçede ilçede 10 bin fidan dağıttık. 8’i CHP’nin belediyesi olan ilçelerdi. Orman ve Su İlleri Bakanlığı olarak 18 milyon fidanı İstanbul’da toprakla buluşturduk. Bir o kadar da Büyükşehir belediye Başkanlığı ağaçlandırdı" diye konuştu.

Bakan, "En çevreci hükümet biziz, en çok ağaçlandırma yapan hükümet biziz. Bunu ben söylemiyorum, Birleşmiş Milletler’e sorun. Pek çok ülkede ormanlık alan azalırken,bizim hükümetimiz döneminde Türkiye’de on beş milyon dekar arttı” dedi. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Gazetecilere sahip çıkmak ahlaki bir görevdir

SONRAKİ HABER

Balıkesir 5 HDP'liye sosyal medya tutuklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa