27 Ekim 2017 09:21

Büyüyen ekonomide yoksulluk sınırı 5 bin TL'yi aştı

Hükümet ekonominin büyüdüğünü açıklarken, Türk-İş’in raporuna göre Eylül ayında açlık sınırı bin 544, yoksulluk sınırını, 5 bin 30 lira.

Paylaş

Hükümet ekonominin büyüdüğünü açıklarken, Türk-İş’in yoksulluk hesaplamasında, Eylül ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 544, yoksulluk sınırını ise, 5 bin 30 lira olduğu ortaya çıktı.

AKP İktidarı ekonomin büyüdüğü yönünde açıklamalar yaparken, Türk- İş Konfederasyonu düzenli olarak hesapladığı yoksulluk hesaplaması ilk kez 5 bini geçti. Türk-İş tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yapılan "açlık ve yoksulluk sınırı araştırması"nın Eylül ayı sonuçları açıklandı.
 
Araştırmaya göre, eylülde dört kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı" bin 544 lira olarak kaydedildi. 
 
Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" ise 5 bin 30 lirayı buldu.

HARCAMA ARTTI 

Bekar bir çalışanın yaşama maliyetinin bin 927 lira 10 kuruş hesaplandığı Eylülde, Ankara'da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 1,43 arttı.

SÜT, YOĞURT, PEYNİR FİYATI ARTTI 

Süt, yoğurt, peynir grubunda bu ay bütün ürünlerde artış görüldü. Günlük tüketimi fazla olan bu ürünlerdeki –düşük tutarlarda da olsa- gerçekleşen fiyat artışı mutfak harcaması artışını artıran önemli faktör oldu. (EKONOMİ SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Patnos Cezaevinde bebeğe çıplak arama’ iddiası

SONRAKİ HABER

Validebağ'da jeotermal sondaj canlıları öldürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...