27 Ekim 2017 07:44

Öcalan için Adalet Bakanı ile görüşen heyet yanıt bekliyor

Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanı ile görüşen heyet yanıt beklerken, Öcalan'ın ailesi görüşme için başvurdu

Paylaş

İmralı’ya gitme talebiyle Adalet Bakanı Gül’le 2 kez görüşen İmralı Heyeti bakanın yanıtını bekliyor.

HDP'nin çözüm sürecinde görev alan İmralı heyeti, İmralı’ya gitme talebiyle görüştükleri Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den şuana kadar yanıt alamadı. Bakan ile ikinci kez yapılan görüşmeden de sonuç çıkmadı. 

Abdullah Öcalan'ın güvenlik ve sağlık koşullarına ilişkin HDP ve Adalet Bakanlığı arasında bir haftadır süren görüşmelerden henüz sonuç çıkmadı. Öcalan'ın yaşamını yitirdiği haberleri sonrasında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüşen HDP'nin İmralı heyeti, heyet ya da aile ve avukatların İmralı'ya giderek Öcalan ile görüşmesi için talepte bulundu. Geçtiğimiz hafta bakanlığa iletilen bu talebe şu ana kadar herhangi bir yanıt verilmedi. 
 
Bakanlıktan bu başvuruya ilişkin yanıt beklenirken, önceki gün HDP'liler ile Adalet Bakanı Gül arasında bir görüşme daha gerçekleşti. 

BAKANLIKLA İKİNCİ GÖRÜŞME 

Uzun bir aradan sonra ilk defa HDP'lilerle Adalet Bakanı Gül arasında yüz yüze görüşme gerçekleşti. Görüşmenin mekanı ise, Gül'ün bakanlıktaki makamı oldu. HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ve Ahmet Yıldırım'ın katıldığı görüşme yaklaşık bir saat sürerken, görüşmenin ana gündemi ise cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleriyle birlikte Öcalan'ın durumunun olduğu öğrenildi. 
 
Görüşmede HDP heyeti, cezaevlerinde yaşanan ihlallere ve baskılara ilişkin 14 maddeden oluşan bir raporu da Bakan Gül'e sundu. Bakan Gül'ün bu raporu kabul etmenin yanı sıra HDP'lilerin taleplerini de not aldığı belirtildi. 
 
İmralı'ya giderek Öcalan ile görüşme talebinin bu görüşmede de gündeme geldiği; ancak bakanlığın yine herhangi bir yanıt vermediği öğrenildi. 
 
İmralı heyeti üyeleri en son 5 Nisan 2015'te İmralı'ya giderek, Öcalan ile görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmeden sonra da birçok kez İmralı'ya gitmek için bakanlığa başvuran heyetin bu talebine olumsuz yanıt verilmişti

ÖCALAN AİLESİ GÖRÜŞME BAŞVURUSU YAPTI

Abdullah Öcalan ve İmralı’daki diğer tutukluların aileleri, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na görüşmek için başvuruda bulundu.

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve ablası Fatma Öcalan, avukatları aracılığıyla İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Öcalan ile Pazartesi günü görüşmek üzere Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı. 
 
İmralı’da bulunan diğer tutuklulardan olan Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım, Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar ve Veysel Aktaş’ın ablası Sabiha Aslan da avukatları aracılığıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na görüşme başvurusunda bulundu.

ÖCALAN AİLESİNİN BAŞVURUSUNA YİNE RET CEVABI VERİLDİ

Abdullah Öcalan ve İmralı’daki diğer tutukluların ailelerinin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı görüşme başvurusu bir kez daha reddedildi.
 
İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan ile Pazartesi görüşmek için avukatları aracılığıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunan kardeşleri Mehmet Öcalan ve Fatma Öcalan’a bir kez daha ret cevabı verildi.
 
Öcalan ile aynı cezaevinde bulunan Hamili Yıldırım, Ömer Hayri Konar ve Veysel Aktaş’ın ailelerinin avukatları aracılığıyla yaptığı başvuru da reddedildi. Başsavcılık ailelerin talebini, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda yer alan “Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamalar” gerekçesiyle reddetti. (MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Bodrum’da yabancı turistlere masaj tacizi

SONRAKİ HABER

Liseli genci öldüren polisin eli tetikteymiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...