27 Ekim 2017 06:53

Silivri 5 No'lu Cezaevi’nde kimlik dayatması

Silivri 5 No'lu Cezaevinde kalan siyasi tutuklulara askerlerden, gardiyanına ve doktoruna kadar kimlik gösterilme dayatması yapıldığı ifade edildi.  

Paylaş

Silivri 5 No'lu Cezaevinde kalan siyasi tutuklulara askerlerden, gardiyanına ve doktoruna kadar kimlik gösterilme dayatması yapıldığı ifade edildi.  

Silivri 5 Nolu Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklular, kendilerine kimlik gösterme dayatması yapıldığını belirtti. Kampus hastanesine giden 12 tutuklunun bir uzman çavuş tarafından "Kimlik taşıyacaksınız" diye dayatmada bulunduğunu belirten aileler, "Tutsaklar siyasi tutsak olduklarını belirtince bu sefer de küfür ve hakaretlerde bulunup, üzerlerine yürüyor. Bir gardiyan ise 'bunlar terörist' diye arka çıkıyor" dedi. 

DOKTOR: BEN KİMLİK OLMADAN SANA BAKMAM

5 No'luda olan ve ayağı alçıda olan bir tutukluya da kimlik dayatması yapıldığını belirten aileler, tutukluya "Ya kimliğini alırsın ya da seni götürmeyiz" denildiğini söyledi. Daha sonra doktora götürülen tutuklunun bu sefer de doktor tarafından kimlik dayatmasına maruz kaldığını aktaran aileler, "Doktor kendisine 'Niye gelmedin' diye soruyor. Durumu aktarınca 'Ben de kimlik olmadan sana bakmam' demiş" diye ifade etti. 

‘GARDİYANLAR MÜDAHALE ETMİŞ’

Öte yandan yine Silivri 5 No'lu Cezaevinde 2 tutuklunun gardiyanların saldırısına uğradığı aktarıldı. 22 Eylül tarihinde kampüs hastanesine giden Yavuz Özdemir ve Ensar Soybeş’in hastane dönüşü gardiyanlar tarafından sıraya dizilerek yürütülmek istendiklerini ifade eden aileler, "Tutsaklar buna karşı gelince bu sefer fiili müdahalede bulunmuşlar. İdare ile görüşüp tepki göstermişler. İdare ise bu konuda herhangi bir şey yapmıyor. Tutuklular bunun üzerine sloganlar ile durumu protesto ediyor" dedi. (İstanbul/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kürt yazar Elî Eşref Derwêşiyan yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Şırnaklılar Cizre’deki TOKİ’lere yerleştirilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...