27 Ekim 2017 05:18

Avrupa Parlamentosu’ndaki taciz iddiaları soruşturulacak

Avrupa Parlamentosu milletvekilleri cinsel taciz iddialarını soruşturması için bağımsız bir komitenin görevlendirilmesini istedi.

Paylaş

DW Türkçe’nin haberine göre, Avrupa Parlamentosu milletvekilleri kurum içerisindeki cinsel taciz iddialarını soruşturması için bağımsız bir komitenin görevlendirilmesini istedi.

Avrupa Parlamentosu (AP) kendi bünyesindeki cinsel taciz iddialarını araştırması için dışarıdan bir komiteyi görevlendirmeye hazırlanıyor.

Geçen haftalarda Hollywood'da ünlü yapımcı Harvey Weinstein'e yönelik suçlamaların ardından dünya çapında gündem olan cinsel taciz iddiaları AP'nin de gündeminde.
Gelen şikayetlere ve basına yansıyan haberlere göre AP çalışanları arasında cinsel taciz ve tecavüz iddiaları var. 

Suçlamaların adından Avrupalı milletvekilleri onayladıkları bir karar teklifiyle parlamento yönetimini "cinsel taciz iddialarını acilen ve etraflıca soruşturmaya" çağırdı. Milletvekilleri, bağımsız uzmanlardan oluşan bir komitenin görevlendirilmesini istedi.

Milletvekillerinin teklifinde, çoğunlukla genç yaşta olan ve başlarına gelen taciz olayını şikayet etmekten çekinebilecek çalışanların durumuna vurgu yapıldı.

Fransız Milletvekili Edouard Martin cinsel taciz iddialarıyla ilgli "Avrupa Parlamentosu'nda başka herhangi bir yere kıyasla daha fazla taciz söz konusu değildir" diye konuştu.

AP Başkanı Antonio Tajani suçlamaları 'şok edici' olarak nitelendirmiş ve konuya el atacaklarını açıklamıştı. AP'de geçen yıl bu tür şikayetlerin iletilebileceği bir birim oluşturulmuştu.

Avrupa Birliği'nin 32 binle en fazla çalışana sahip kurumu Avrupa Komisyo'nu Çarşamba günü yaptığı açıklamada son beş yılda ayda ortalama bir kez personelden 'uygunsuz davranış' şikayeti aldıklarını bildirmişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Katalonya lideri erken seçimi reddetti

SONRAKİ HABER

Polislerin olduğu araç kaza yaptı: 2 polis hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...