27 Ekim 2017 01:34

GMİS Başkanı Demirci, AKP'li vekilin 'gerçek yüzü'nü anlattı

Televizyonda, AKP Milletvekili Hüseyin Özbakır ile görüşmesini anlatan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci: Oyumuzu böyle siyasetçilere veriyoruz.

Paylaş

Elmas TV’de Atilla Öksüz’ün sunduğu Artı Eksi programına katılan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, özelleştirmelere ilişkin AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ile geçen yıl yaptığı görüşmeyi anlattı: “Yeni Meclis ile eski Meclis arasındaki yolda giderken kendisine, ‘Sayın vekilim eğer TTK kapanırsa ne sendikacı olarak bizi Zonguldak’a sokarlar ne de siyasetçi olarak sizi Zonguldak’a sokarlar’ dedim. Kendisi ne dedi biliyor musunuz? ‘Bana bir şey olmaz’ dedi. Yine sineye çektim. Kendisine bizi Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştürün, siz kendisine yakın bir isim olarak milletvekili seçildiniz dedik. ‘Ben görüşemiyorum ki sizi görüştürsem’ dedi.”

BİR BARDAK ÇAY SÖYLEMEDİ

Geçtiğimiz yıl özelleştirme söylentilerinin ardından Meclise giderek AKP Milletvekili Hüseyin Özbakır ile görüşen GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, o görüşmenin ayrıntılarını şu şekilde anlattı: “Biz geçen sene bir panel düzenlemiştik Emirgan Otelde, bu panelden önce tüm vekillerimizi  tüm STK’lerimizin hepsinin yanlarına giderek hatta Karabük, Bartın  milletvekillerinin yanına giderek hepsini teker teker davet ettik. Bu davetlerimizi kendimiz bizzat Ankara’daki vekillerimize ben, Satılmış Başkan ile beraber bizzat kendim davet ettim. Bu davetler esnasında Sayın Hüseyin Özbakır’a bir gün önce gittik, yerinde yoktu. Telefon açtık, sekreteri ‘Başkanım saat 14.00’te genel kurul var. 14.00’ten önce gelirseniz görüşme şansınız olur’ dedi. Saat 13.45 oturduk 13.55’de odasında bir kapısı var içeride oradan çıktı  biz tekrar yanına gittik. ‘Başkanım hoş geldiniz’ falan dedi. Bize bir bardak çay söylemedi. Sohbet ettik, kendisini panele davet ettik. Saat 14.00’tre genel kurul olduğunu ve katılamayacağını söyledi. Tamam dedik, kalktık.”

BİZİ ZONGULDAK’A SOKMAZLAR!

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci
Ahmet Demirci

Görüşme sonrasında yapılan sohbette Özbakır’a, “Sayın vekilim eğer TTK kapanırsa ne sendikacı olarak bizi Zonguldak’a sokarlar ne de siyasetçi olarak sizi Zonguldak’a sokarlar’ dedim. Kendisi ne dedi biliyor musunuz? ‘Bana bir şey olmaz’ dedi. Yine sineye çektim. Kendisine bizi Sayın Cumhurbaşkanımız ile bizi görüştürün, siz kendisine yakın bir isim olarak milletvekili seçildiniz dedik” diyen Demirci, Özbakır’dan, “Ben görüşemiyorum ki sizi görüştürsem” cevabını almış. “Bizler böyle siyasetçilerle görev yapıyoruz, böyle siyasetçilere oy veriyoruz” diyerek Özbakır’a tepki gösteren Demirci şöyle devam etti: “Şöyle kafalarını ellerinin arasına alıp bir akşam düşünsünler. Biz bu Zonguldak için ne yapıyoruz diye kendilerine sorsunlar. Zonguldak için iyilik yapanlara dua ediyoruz. Zonguldak için kötü şeyler yapanlara Allah 2 katını versin diyoruz.”


GÖZ GÖRE GÖRE SOMA MODELİNİ DAYATIYORLAR

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Türkiye Kömür İşletmeleri’nin (TKİ) işlettiği maden sahalarının parçalara ayrılarak ruhsatlarıyla birlikte satılmasının önünü açan Torba Yasa Tasarısı’nın 58. Maddesi’ne tepki büyüyor. 

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve sendika yöneticileri konuyla ilgili dün TTK Kozlu Müessesesi’nde çalışan maden işçilerine seslendi. Konuşmalar sırasında madenciler “Madenler bizimdir bizim kalacak”, “Madenci feneri sönmeyecek”, “Madenlere uzanan eller kırılsın” sloganlarını attı.

2009 yılında 11 bin 67 işçi varken bugün işçi sayısının 7 bin 625’e gerilediğini, üretimin de 1 milyon tonun altına düştüğünü söyleyen Demirci, Türkiye’nin taşkömürü ithalatı için ise yılda yaklaşık 4-5 milyar dolar ödemek zorunda kaldığını dile getirdi. Kendilerine dayatılan Soma modelini kabul etmediklerini dile getiren Demirci, “Bu Torba Yasa Tasarısı içerisine TTK ve TKİ’yi yani madenlerimizi de koydular. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nu, müesseselerini, hatta işletmelerini parçalayarak ruhsatı ile birlikte özelleştirmenin yolunu açıyorlar. Ekonomik krizin bedelini bize canımızla ödetmek istiyorlar. Çeşitli baskılarla kabul ettiremedikleri Soma Modeli’ni bunca faciadan sonra göz göre göre bize dayatıyorlar” dedi. 

TTK’nin bir çakıl taşının dahi özelleştirilmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Demirci, “Çünkü özelleştirme ölüm demektir. Bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir. Atalarımızın bize emaneti olan maden ocaklarımıza, işimize, aşımıza, ülkemizin ve milletimizin geleceğine sahip çıkacağız” diye konuştu. (ZONGULDAK)

ÖNCEKİ HABER

Madenlerde Soma öncesine dönüldü!

SONRAKİ HABER

Metin Topuz'un WhatsApp yazışmalarına ulaşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...