26 Ekim 2017 17:39

Bir ay geçmesine rağmen hâlâ kitaplar verilmedi

Diyarbakır'da bulunan GAP Karaçalı Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrencilere bir aydır ders kitabı dağıtılmadığı ortaya çıktı.

Paylaş

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Gap Karaçalı Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenciler, aradan geçen bir aya rağmen ders kitaplarını alamadı. 18 Eylül’de başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılının üzerinden bir aydan fazla süre geçmesine rağmen kitapların dağıtılmamış olmasına tepki gösteren veliler, okul idaresi ile görüştü. 

Velilerden Mahmut Demir, okul idaresinin kendilerine ‘Yetki bizde değil’ dediğini aktardı. Bunun üzerine bir dilekçe ile Diyarbakır Valiliğine müracaat eden Demir’in dilekçesi Valilik tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne havale edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü dilekçeye önceki gün verdiği cevapta okuldaki eksik kitap sayısını okul müdürlüğünden aldığını ve kitapların bakanlıktan istendiğini söyledi.  Geçtiğimiz dönemlerde Milli Eğitim Bakanının “Okulların açıldığı gün öğrencilerimizin ders kitapları masalarında hazır oluyor” açıklamalarını hatırlatan Öğrenci Velisi Mahmut Demir, çocuklarının yaklaşık bir aydır ders kitabı olmadığı için derslerden geri kaldığını belirterek yetkilileri göreve çağırdı. 
(Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da 'Gazetecilik suç değildir' paneli

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Belediye başkanlarından neden istifa isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...