26 Ekim 2017 14:19

Roboski'de 304.hafta: Vekilimiz şahsında cezalandırılıyoruz

Adalet arayışlarının 304’üncü haftasında bir araya gelen Roboskili aileler, 'Vekilimiz şahsında Roboski halkı cezalandırılıyor' tepkisinde bulundu.

Paylaş

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı 28 Aralık 2011 tarihinde Roboski köyünde savaş uçaklarıyla yapılan bombardıman sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, adalet arayışının 304. haftasında bir araya gelerek açıklama yaptı. Roboskîli aileler yakınlarını kaybettikten sonra adalet arayışı için her perşembe yakınlarının mezarı başında bir araya gelerek açıklama yapıyor.  

Roboskili aileler adına açıklamayı okuyan Berivan Encu, “7 Haziran ve 1 Kasım’da Şırnak Milletvekili olarak seçilmiş olan Ferhat Encu Roboskî katliamında kardeşini ve birçok akrabasını kaybetmişti. Seçim bölgesinde yüzde doksana yakın bir oy oranı ile seçilmiş olan Ferhat Encu1 yıldır cezaevinde tutuluyor.Tamamen siyasi irade ile hareket eden yargı milletvekilimiz Ferhat Encu hakkındaki cezayı onaylamış olmasını kınıyor bu ceza ile ne Ferhat Encu’yu ne de biz Roboskî ailelerini asla sindiremeyecekler. Burada asıl amaç Ferhat Encu şahsında Roboskî halkını cezalandırmak olduğunu çok iyi biliyoruz. Defalarca kez yargılandı, asker ve polisin saldırısına uğradı. Mecliste linç edilmeye çalışıldı. Bizzat siyasetçileri tarafından hedef gösterildi. Ama davasından tek bir adım geri atmayan Sayın Ferhat Encu asla size boyun eğmeyecektir. Roboskîli aileler ve temsilcisi olan Ferhat Encu’nun haksızlık karşısında bugüne kadar takınmış oldukları tavır adaletin ölçüsü olmaya devam edecektir.Bu ölçü gelinen noktada iktidarın yoğun bir saldırısına maruz kalmış olsa bile adaletin tecelli edeceği gün gelene kadar biz Roboskîlierin ve Ferhat Encu’nun bu mücadelesinin devam edeceğinden kimsenin bir şüphesi olmasın” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Norveç'in Svalbard adası yakınlarında Rus helikopteri düştü

SONRAKİ HABER

Mehmet Aytaş davasında mütalaa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa