26 Ekim 2017 13:07

102 merkezde halkla buluşacaklar

DBP, kayyım atanan belediye eş başkanları ile birlikte, 25 Kasım’dan itibaren 102 merkezde halk toplantıları gerçekleştirecek. 

Paylaş

DBP, kayyım atanan belediye eş başkanları ile birlikte, 25 Kasım’dan itibaren 102 merkezde halk toplantıları gerçekleştirecek. 

Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) 2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde kazandığı 102 belediyenin 94’üne kayyım atandı, geriye kalan 8 belediyenin yetkileri ise elinden alındı.  DBP,  yerine kayyım atanan ve görevine devam eden belediye eşbaşkanları ile birlikte 22 Ekim’de Diyarbakır’da geniş kapsamlı toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, il, ilçe ve beldelerde, belediye eşbaşkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla, yerel seçimlerde kazandığı 102 merkezde  halk ile bir araya gelme kararı alındı. 

‘KAYYIM HALKTAN KOPUK SİYASET YÜRÜTÜYOR’

Kayyımların halkı temsil etmediğini, görevden alınan belediye eş başkanlarının ve meclis üyelerinin halkın iradesi olduğunun altını çizen DBP PM Üyesi Abbas Azizoğlu, görevden alınan belediye eş başkanlarının halk içinde olduğunu ve siyasal çalışmalarını sürdürdüğüne işaret etti. Gerçekleştirilen toplantının geleceğe dönük planlamaların yapıldığını ifade eden Azizoğlu, “Belediyelerimizin elimizden alınmış olması, yerel yönetimler politikalarımızı etkilemedi. Yerel yönetimler, binaların içinde yapılan çalışmalar değil, halkla beraber çalışmalar yürütmektir. Biz halkla beraber çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.  DBP’li belediyelere atanan kayyımların belediyelerin çevresini zırhlı araçlar ve polislerle kapatarak halktan soyutladığını ifade eden Azizoğlu, “Bu halkın iradesini tanımamaktır. Halktan kopuk bir siyasetin nelere sebep olduğunu gördük. Bugün hiçbir çalışma yürütülmemektedir, bütçe tamamen boşaltılmıştır. Kayyım halkın arasına girmek istediği zaman bile, etrafında koruma ordusuyla girmek zorunda kalıyor. Bu kayyımların halktan ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. Bu hizmeti de gösteriyor” dedi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Mızrak davasında verilen takipsizlik kararı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

AKP Hükümeti Deniz Yücel için de süre talep etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...