01 Ağustos 2012 11:03

Emniyetten aileye: Kızınız adam bile öldürebilir!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Birimi tarafından aranarak emniyete çağrılan Liseli Genç Umut Üyesi Deniz Çit ve ailesine polisin “Kızınız şu an yasal ama ilerde yasal olmayacak bir örgütün içerisinde. Hatta bu adam öldürmeye kadar gidecek” denildiği iddia edildi.Emniyet M

Emniyetten aileye: Kızınız adam bile öldürebilir!
Paylaş

Emniyet Müdürlüğüne çağırılan aileye “Kızınız Liseli Genç Umut adında bir yapılanmanın, örgütün üyesi. Bu örgüt şu anda yasal bir faaliyet gösteriyor; fakat ileride yasal olmayan işlere başvuracaklar, hatta bu adam öldürmeye kadar gidecek” denilerek ailenin gözünün korkutulmaya çalışıldığı öğrenildi.

Görüşmede sık sık, “Kızınız arkadaş çevresini seçerken çok dikkat etmeli, kendine uygun arkadaşlıklar da bulmalı” diyen emniyet mensuplarına, “Babamın telefon numarasını nereden buldunuz da aradınız ?​” sorusunu yönelten Çit’e emniyet mensupları “Hakkında dosya hazırladık, bizde hepinizin dosyası var” cevabı verildi.

Hakkında hazırlanan dosyayı incelemek istediğini söyleyen Deniz Çit’in talebi, reddedildi. Daha sonra Çit’e okulunu ve yaşını soran emniyet görevlileri, “Dosyada yazıyordur, yoksa araştırmayı mı unuttunuz?​” cevabıyla karşılaşmaları üzerine ‘‘Bizim işimiz seni araştırmak değil. Ailen ile görüşmenin tekrarlanmamasını istiyorsan bu işlerle uğraşma” dediği ifade edildi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli'de çatışmalar şiddetlendi

SONRAKİ HABER

Köylüler birlik olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...