02 Ağustos 2012 02:47

Şemdinli'de çatışmalar şiddetlendi

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde HPG'liler ile askerler arasındaki çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Şiddetli çatışmalar nedeniyle bölgede yaşayan yurttaşlar, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını ve can güvenliklerinin olmadığını belirtiyor.Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Bağlar (Nehri) Kö

Şemdinli'de çatışmalar şiddetlendi
Paylaş

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Bağlar (Nehri) Köyü’ne bağlı Çem (Navrezan) ve Rüzgârlı (Rubunus) mezralarında 24 Temmuzda başlayan çatışmalar devam ediyor. Dün akşam saatlerinde Çem (Navrezan) ve Güzelkaya (Begerde) mezralarında başlayan çatışmaların devam ettiği öğrenildi. Çatışma bölgesinin tanklarla bombalandığı bildirilirken, çatışmaların ağırlık olarak Çem (Navrezan) mezrasında yaşandığı belirtildi. Günyazı (Qelaşk) Köyü’ne yakın olan Goman Dağı ile Şihebini Vadisi’ne girmek isteyen asker ve koruculara tepelerden HPG’liler tarafından ateş açıldığı öğrenildi. Güzelkaya (Begerde) ve Tuva (Beyşemsi) köylerinin yakınlarındaki tepelerde bulunan HPG’lilerin hakimiyeti kırılmaya çalışılırken, Çem (Navrezan), Begir, Yiğitler (Nırkule) vadilerine girmeye çalışan tank destekli özel harekat timlerinin tepelerden HPG’liler tarafından uçaksavarlarla açılan ateş sonucu girişlerinin durduğu kaydedildi. Yoğun bombardıman sonucu bölgede orman yangınları çıkarken, akşam saatlerinde başlayan çatışmaların Tuva (Beyşemsi) Köyü ve Rüzgârlı (Rubunus) mezrasında devam ettiği gelen bilgiler arasında.

YARALANAN ÇOCUK HASTANEYE YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Öte yandan sabah saatlerinde Tuva (Beyşemsi) Köyü’nde oyun oynayan 9 yaşındaki Mervan Sakin ismindeki çocuğun bombardımanın şiddetinden tepeden düştüğü ve yaralandığı belirtildi. Düşen çocuk hastaneye kaldırılmaya çalışılırken yüzünde ve gözlerinde şişkinliklerin oluştuğu ve anlının da yarıldığı öğrenildi.

KÖYLÜLER YİYECEK BULAMIYOR

Bölgede dün geceden bu yana devam eden çatışmalardan ötürü köylülerin elektrik ve telefonlarının kesildiği için hiçbir şekilde köylülerle irtibat kurulamazken, köy halkının gıda ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı öğrenildi.

'MERMİLER EVLERİMİZE GELİYOR ARTIK'

Tuva (Beyşemsi) Köyü’nde yaşayan 70 yaşındaki Bahar Sakin ise, çatışmanın şiddetlendiğini ve evlerine kurşunların denk geldiğini söyledi. Hiçbir can güvenliklerinin olmadığını belirten Sakin, “Biz burada ne yapacağımızı bilmiyoruz. Evlerimize kurşunlar denk geliyor. Köydeki 20 çocuk mermilerden korunmak için evlerin arkasına saklanıyor” diye, yaşadıklarını anlattı.

Gece saatlerinde devam eden çatışmalarda can kayıplarına ilişkin bir bilgi alınamadı. (Hakkari/DİHA)


YÜKSEKOVA'DAN ŞEMDİNLİ'YE SEVKİYAT

Öte yandan Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nden Şemdinli’ye doğru helikopterler hareketliliği yaşandığı öğrenildi. Yüksekova Jandarma Taburu’ndan kalkış yapan skorsky ve kobra tipi helikopterlerin Şemdinli’ye doğru hareket ettiği gözlendi. Şemdinli’ye doğru giden helikopterlerin asker ve malzeme sevkiyatı yaptığı belirtiliyor.

ÖNCEKİ HABER

Fotoğrafa değil, SS’ye bak!

SONRAKİ HABER

Emniyetten aileye: Kızınız adam bile öldürebilir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...