26 Ekim 2017 11:56

AKP’de ‘değişim’ Meclis yönetimine de yansıyacak

Referandumun ardından il teşkilatları ve belediyelerde tasfiyeye giden Erdoğan’ın, aynı değişimi AKP’nin Meclis kadrolarında da yapacağı belirtildi.

Paylaş

TBMM Başkanlığı için geri sayım başladı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yeniden aday olup olmayacağı henüz netleşmedi. Ancak, AKP kulislerinde pek çok ismin adı dillendirilmeye başlandı. Kulislerde Kahraman’ın aday olma ihtimalinin zayıfladığı belirtiliyor. Parti yönetiminde de büyük değişim bekleniyor.

16 Nisan’da yapılan referandumun ardından hazırlanan “seçim raporu”na göre il teşkilatları ve belediyelerde tasfiyeye giden Erdoğan’ın, aynı değişimi AKP’nin Meclis kadrolarında da yapacağı belirtildi.

KONGRE, RAPOR VE LİSTE USULÜ DEĞİŞİM

Kasım ayında Meclis Başkanlığı seçim süreci başlayacak. Buna paralel olarak AKP Meclis Başkanı ile birlikte Meclis Başkanlık Divanı, Meclis Grup Başkanvekilleri, Grup Yönetimi, Meclis Komisyonları üyeleri ve başkanları büyük oranda değişecek.

ANKA’dan Besti Karalar’ın haberine göre; Cumhurbaşkanı il teşkilatlarını kongrelerle, belediye başkanlarını hazırlanan “seçim raporları” ile yenilerken, Meclis yönetimini ise “liste usulü” değiştirecek.

Erdoğan, il teşkilatlarını devam eden il ve ilçe kongreleri ile değiştiriyor. Zayıf bulduğu il ve ilçe başkanlarını kongre seçimleri ile değiştirirken, belediye başkanlarını ise 16 Nisan’da yapılan referandumdan sonra hazırlattığı seçim raporları ile değiştiriyor. Yöntem ise istifa.

MECLİS’TE YÖNTEM ADAY OLMAMA

Meclis Başkanlığı seçiminin 21 Kasım’da yapılması bekleniyor. Erdoğan, Meclis Başkanı ile birlikte Meclis Başkanlık Divanı, Meclis Parti Grubu Yönetimi ve TBMM Komisyon başkanları ve üyelerini de değiştirmeye hazırlanıyor. Meclis kadrolarında değişimin büyük oranda yaşanacağı kaydedilirken, bu değişimin liste usulü yapılacağı ifade ediliyor. Erdoğan, AKP’nin 316 milletvekilinin, görevlerine, kaç dönem olduklarına, bugüne kadar aldıkları görevlere, Meclis’teki performanslarına ve illerindeki başarı kriterlerine göre yeni görevlendirmeler yapacak.

KAHRAMAN ADAYLIK İHTİMALİ ZAYIFLADI

Değişimin sadece teşkilat ve belediyelerde yaşanmayacağını, parti yönetimine de yansıyacağını belirten AKP Kurmayları, “Bu değişim sadece teşkilatlarda değil, büyük oranda Meclis kadrolarına da yansıyacak. Hiç kimse vazgeçilmez değil. Her şey değişir, herkes değişebilir. Meclis Başkanı başta olmak üzere yönetim büyük oranda değişebilir” yorumunda bulunuyorlar.

AKP’li kurmaylar, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın adaylık ihtimalinin zayıfladığını, ikinci dönem aday olmayacağı kanaatini taşıyorlar. Kahraman’ın yerine kimin geleceğinin ise henüz netleşmediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday gösterilecek ismi Kasım’ın ilk haftasında açıklayacağı belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'deki 8 Mart davasında kadınlar beraat etti

SONRAKİ HABER

Kocaoğlu: Kentsel dönüşüm değil mülkiyete tecavüz yasası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa