Adalet Nöbeti 30. haftada : Adalet istemeye devam edeceğiz

Adalet Nöbeti’nin 30’uncusu, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nin C kapısı girişindeki Themis heykellerinin bulunduğu alanda tutuldu.

26 Ekim 2017 10:36
Paylaş

Cumhuriyet gazetesinin tutuklu İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay nezdinde, haksız tutuklamalara karşı sürdürülen Adalet Nöbeti’nin 30’uncusu, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nin C kapısı girişindeki Themis heykellerinin bulunduğu alanda tutuldu.

Yazar İhsan Eliaçık, eski bakanlardan Ercan Karakaş, gazeteciler ve hukuk örgütlerinin katıldığı nöbetin ardından açıklama yapıldı. 

‘ÖZGÜRLÜKLER YOK EDİLİYOR’

İlk sözü alan eski bakan Ercan Karakaş AKP hükümetinin politikalarını eleştirerek özgürlüğün her şeyin başı olduğunu söyledi. Karakaş, Türkiye’de tüm özgürlüklerin yok edilmeye çalışıldığını dile getirdi ve “Basın üzerinde özellikle baskı var. Avukatların üzerinde özellikle baskı var” dedi. Karakaş, var olan baskıların dayanışma ile kırılacağını söyledi.

Yazar İhsan Eliaçık ise baskı ve şiddetin yayıldığını ifade ederek “Bu zihniyet İslam dininde yoktur. Bu zihniyet Emevi zihniyetidir. Ne yazık ki bu gelenek İslam’a yerleşmiştir” diye belirtti. 

‘BİZ NE Mİ İSTİYORUZ?’

Daha sonra haftanın açıklamasını yapan Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) Eş Sözcüsü Avukat Banu Güveren ise “İnanıyoruz ki coğrafyamızın her tarafında bu zülüm düzenine, bu istibdat düzenine karşı adalet haykırışımız güçlendikçe biz kazanacağız, ötekileştirilenler kazanacak” dedi.

“30 haftadır burada bıkmadan usanmadan adalet talep eden biz hukukçular ne mi istiyoruz?” diye devam eden Güveren, şunları söyledi: “Roboski’deki Kürt köylüleri için, Suruç için, barış getirmeye Ankara’ya giderken katledilen canlarımız için, Soma’da Şırnak’ta madenlerde katledilen emekçiler için, erkek egemen sisteme karşı direnen Nevinler, Yaseminler, Özgecanlar için, doğamızı suyumuzu yaşam alanlarımızı talan eden kapitalist barbarlığa karşı, Hrant için, dört ayaklı minarenin ayakta kalmasını isterken katledilen değerli üstadımız Baro Başkanımız Tahir Elçi için adalet istiyoruz. Bizler bir iftira metni niteliğindeki sözde iddianame ile açılan Cumhuriyet gazetesi davasında, tutsak edilen değerli meslektaşımız Akın Atalay ve tutuklu gazeteciler için adalet istiyoruz.”

Bu baskı düzeni devam ettiği müddetçe cübbeleri ile yaşamın her alanında haksızlıklara karşı adalet istemeye devam edeceklerini dile getiren Güveren, “Bizler adalet arayışçılarıyız ve yılmadan inançla adalet demeye devam edeceğiz. Evet, bizler bu topraklarda mağdur edilen herkes için adalet istiyoruz” diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Atık toplayıcısı çocuk el arabasında uyku molası verdi

SONRAKİ HABER

Büyükada tahliyelerinde 'gizli pazarlık' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa