26 Ekim 2017 09:54

‘Fakıbaba’nın sponsorları kim?  İhaleye giriyorlar mı?’

CHP’li Veli Ağbaba Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın kiraladığı uçağın masraflarını karşılayan ‘sponsor’ları sordu.

Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba Başbakanlıktan uçak talep etti, bu talep reddedilince, özel uçağı kendisi kiraladı. 6 saatlik uçuş için 12 bin dolar ödendi ve masrafı sponsorlar karşıladı.

Bir bakanın sponsor olarak tarif ettiği kişilerden alınan paralar ile özel uçağa binmesi kamuoyunda tartışma yaratırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konunun tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

Ağbaba, “Basın yayın organlarında yer alan haberlere göre, bakanlığınızın yurt çapında yapacağı ziyaretler için Başbakanlıktan uçak istendiği, ancak bu talebin kabul görmediği, bunun üzerine de Van, Bitlis ve Şırnak illerine yapılacak ziyaretler için özel uçak kiralandığı, uçağın yaklaşık 45 bin liralık (12 bin dolar) ücretinin ise “sponsorlar” tarafından karşılandığı ortaya çıkmıştır.”ifadelerine yer verdi.

Ağbaba, Bakan Fakıbaba’ya şu soruları yöneltti;

* İl ziyaretleri çerçevesinde yapacağınız gezi için kiralanan özel uçağın masraflarını üstlenen sponsorlar kimdir? 

* Özel uçak masraflarınızı karşılayan kişiler veya şirketler, bu sponsorluğu ne amaçla ve ne karşılığında yapmışlardır?  

* Sponsor olan kişiler veya şirketlerin, Bakanlığınız ve bağlı kuruluşlar ile bir iş ilişkisi ya da herhangi bir bağlantısı var mıdır? 

* Bu kişiler veya şirketler, Bakanlığınızın düzenlediği ihalelere katılmış ve kazanmışlar mıdır? 

* Daha önce yaptığınız başka gezi, ulaşım, ağırlama vs. giderleri de sponsorlar tarafından karşılanmış mıdır?  

* Özel uçak masraflarınızı karşılayan sponsorların, önümüzdeki süreçte bir ihale alması veya Bakanlığınız ile bir iş ilişkisi içerisine girmesi durumunda, bunu bir “rüşvet” olarak değerlendirir misiniz? (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Hamaney'den İbadi'ye: ABD'ye asla güvenmeyin

SONRAKİ HABER

Ahmet Şık için dayanışma çağrısı: Adalet için gel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...