01 Ağustos 2012 10:37

Kocaeli’de biber gazlı müdahale

Suadiye’de kurulu Fritolay cips fabrikası ile fabrikanın nakliyecilik işlerini yapan SUMOTAŞ nakliye kooperatifi arasında aylardır süren sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine dün gece teravih namazının ardından fabrika önüne yürümek isteyen Suadiyelilere polis müdahale etti.Pepsico grubuna ba

Kocaeli’de biber gazlı müdahale
Paylaş

Suadiye’de kurulu Fritolay cips fabrikası ile fabrikanın nakliyecilik işlerini yapan SUMOTAŞ nakliye kooperatifi arasında aylardır süren sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine dün gece teravih namazının ardından fabrika önüne yürümek isteyen Suadiyelilere polis müdahale etti.

Pepsico grubuna bağlı Fritolay cips fabrikası ile fabrikanın nakliye işlerini yapan SUMOTAŞ nakliye kooperatifi arasında süren sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış ve Fritolay fabrikası tek taraflı olarak sözleşmeyi feshetmişti. Nisan ayından bu yana süren görüşmelerde Fritolay fabrikasının kendisine ait 12 araçtan oluşan bir filo ile taşıma işini yapacağını açıklaması ve SUMOTAŞ’ın verdiği teklifin çok altında bir rakamı dayatması üzerine görüşmeler tıkanma noktasına gelmişti. Günlerdir Kocaeli Valisi Ercan Topaca gözetiminde sürdürülen görüşmelerden de sonuç çıkmaması üzerine dün gece teravih namazının ardından Suadiye merkezde bir araya gelen belde sakinleri fabrika önüne doğru yürüyüşe geçti.

Kadın ve çocukların da katıldığı 3 bini aşkın kişi fabrika önüne geldiklerinde çok sayıda çevik kuvvet ekibi, panzer ve TOMA’lardan oluşan polis barikatı ile karşılaştı. Barikatı aşarak fabrika önüne yürümek isteyen Suadiyelilere polis biber gazı ile müdahale etti. Müdahalenin ardından saatlerce barikatın önünden ayrılmayan Suadiyelilerle polis arasında dönem dönem kısa süreli gerginlikler de yaşandı. Suadiyelilere destek vermek üzere gelen CHP Milletvekili Haydar Akar’ın polis yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından Vali Ercan Topaca’yla görüşme sözü vermesi üzerine eylem sona erdi.

Eylem sırasında yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi veren SUMOTAŞ Başkanı Hüseyin Erhan, Fritolay yetkililerinin, kendilerinin iyi niyetini defalarca suistimal ettiğini belirterek, “Bugün de Valilikte bir görüşme yaptık. Dün tamam dediklerini bugün yalanlıyorlar. Bize kendilerine ait 12 aracın çalıştırılmasını dayatıyorlar. Bizi taşeron yerine koyacaklar. Buna izin vermemiz mümkün değil. Suadiyelinin tek ekmek kapısı burası. Dün de söyledik bugün de söylüyoruz. Kimsenin ekmeğimizi elimizden almasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. Anlaşma sağlanana kadar fabrika önünü eylem alanına çevireceklerini de sözlerine ekleyen Erhan, SUMOTAŞ dışında hiçbir aracın çalışmasına göz yummalarının mümkün olmadığını belirtti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tuncel, Ay’ın terfisini sordu

SONRAKİ HABER

Fotoğrafa değil, SS’ye bak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...