25 Ekim 2017 13:54

Özhaseki: İstanbul'u 10-15 yılda depreme hazırlayacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 veya 15 yıl içerisinde İstanbul'u depreme hazır hale getirecekleri iddiasında bulundu.

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir temel atma töreninde konuştu ve İstanbul’u 10-15 yılda depreme hazırlayacakları iddiasında bulundu.

Bakan Mehmet Özhaseki, "Bağcılar'da dönüşüm devam ediyor" sloganıyla Bağcılar'da düzenlenen temel atma töreninde konuştu. Olası büyük İstanbul depremine karşı önlem alınması gerektiğini söyleyen Özhaseki, İstanbul’u 10-15 yılda depreme hazırlayacakları iddiasında bulundu.

Bakan Özhaseki, "Olmasını istemediğimiz ancak olacaksa uzun süre sonra olmasını temenni ettiğimiz" diyerek nitelediği olası büyük İstanbul depremini göz önünde bulundurarak 10-15 yılda İstanbul’u baştan sona depreme hazırlayacakları iddiasında bulundu ve "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok fazla dile getirdiği yatay mimaride dikey mimariye oranla daha çok toprakla buluşabilmek mümkün. Mahalle konsepti içerisinde, insanların komşularını tanıdığı, bakkalına selam verdiği, asansöre binilince hatırın sorulabildiği bir ortama doğru gidecek projelerimiz var. İnşallah, bunları da yakında açıklayacağım” dedi.

'ANA MUHALEFET, KENTSEL DÖNÜŞÜMLE EVLER YIKILACAK DİYEREK VATANDAŞI TAHRİK EDİYOR'

Yerinde dönüşümden yana olduklarını ve kimseyi bir yerden alıp bir yere taşımayacaklarını ifade eden Özhaseki "Ana muhalefet partisinden bir başkan yardımcısı ‘Vatandaşların evlerini yıkacaklar, alışveriş merkezi yapacaklar ve insanları başka yere taşıyacaklar’ gibi çok çirkin bulduğum bir üslup içerisinde vatandaşları adeta tahrik ediyor. Altını çizerek söylüyorum ki bizim için esas olan yerinde dönüşümdür. İkincisi; kimin evi yıkılıyorsa ona bir ev verilecektir. Üçüncüsü ise düşündüğümüz mahalle konsepti içerisinde yeni şehirler oluşturmak” dedi.

'BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI: BAĞCILAR’IN YÜZDE 60’INI DÖNÜŞTÜRMEK ZORUNDAYIZ'

Kentsel dönüşümün gerekli olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, “1999 depreminden önce yapılan yapıların tamamının kontrol edilip dönüştürülmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu binaların tamamı deniz kumundan yapıldı. 1992’de Bağcılar ilçe olduğunda bu yapıların yüzde 80’i zaten yapılmış olduğuna göre, bakanımın da dediği gibi demek ki biz Bağcılar’daki binaların yüzde 60’ını dönüştürmek zorundayız” ifadelerini kullandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Aziz Yıldırım'a 1 yıl hapis cezası istendi

SONRAKİ HABER

Gazeteci ve avukatlara tutuklama talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...