25 Ekim 2017 13:06

Karikatürler ‘ekoloji ve kimya’ için

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan karikatür yarışmasının konusunu belirledi: Ekoloji ve kimya.

Paylaş

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, “Mesleğimizin hayatın her alanına temas ettiğinin, dahası aldığımız havadan, vücudumuza, tükettiğimiz/ürettiğimiz her türlü materyale, yaşamın her noktasında kimya olduğunun farkında olarak, güncel konulara meslek alanımız üzerinden çözüm önerileri üretmeyi kendimize dert ediniyoruz” diyerek bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek karikatür yarışmasının konusunu belirledi: “Ekoloji ve kimya.” 

Tüm profesyonel ve amatör karikatüristlere açık olan yarışmaya son başvuru tarihi ise  22 Aralık 2017.

‘BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN’

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 45. Dönem Yönetim Kurulu açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Hakikatin adeta suç sayıldığı, bilimin, aklın, vicdanın cezalandırıldığı coğrafyamızda, meslek etiğinden söz etmek, meslek etiği ile hareket etmek insan olmanın temeli diye düşünüyoruz. Mesleğimizi icra ederken insanları, doğayı, tüm canlıları nasıl etkiliyoruz? Farkındayız, kimya endüstrisi yanlış uygulamalar sebebi ile doğaya en çok zarar verebilecek sektörlerden birisi; doğru bir mühendislikle, doğayı, yaşamı ön plana alarak bu zararların önüne geçilebileceğini de biliyoruz. Ekolojik bir yaşam/dünya için sektörümüzün katkıları nasıl olabilir, sorunlara katkılarımız neler? Başka bir dünya mümkün, biliyoruz.”  (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'taki madende ölen Özden 1000 TL’ye çalışıyordu

SONRAKİ HABER

Helin Palandöken'in adı parka verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...