25 Ekim 2017 12:50

Tüm Köy Sen Ordu Şubesi açılışını yaptı

Ağustos ayında kurulan Tüm Köy Sen Ordu Şubesi, yeni adresine taşınarak açışını yaptı.

Paylaş

Ordu’nun Altınordu ilçesinde Yüncüler Sokağı olarak bilinen Eşref Efendi Sokak’ta tutulan binanın açılışına çeşitli parti, sendika, dernek ve oda temsilcileri de katıldı. 

Açılışta konuşan Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, üreticiler olarak bundan sonra örgütlü mücadeleyi yükselterek emeklerine, ürünlerine ve sahip çıkacaklarını vurguladı. 

Hükümetin fındık politikasını tekellere teslim ettiğini belirten Sağra,“Serbest pazar politikalarıyla üreticiler tekellerin egemenliğine terk edildi. Artık ülkenin fındığına uluslararası sermaye grupları egemen. Hükümet, TMO aracılığıyla belirlediği 10 TL üst fiyatı ile tekellere hizmet etmiştir. Karadeniz Bölgesi’nin en önemli ekonomik girdisi olan fındık gelirinden üreticiler haklarını alamıyor, her gün yoksullaşarak topraklarını terk ediyorlar. Bu gidişe razı olmuyoruz, örgütleniyoruz” dedi.

‘ÜRETİCİLERİ ÜYE OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Üreticilere de seslenen Sağra, “Kazanmak için örgütlü olmak zorundayız. Ordu’daki tüm üretici köylüleri sendikalarına üye olmaya çağırıyoruz. Ürünümüz, emeğimiz için bir araya gelip mücadele edeceğiz” dedi.

Açılışa katılan Tüm Köy Sen Genel Örgütlenme ve Eğitim Uzmanı Sedat Başkavak da, “Üretici Köylüler olarak çok bölünmüş bir kitleyiz. Memleketi, oy verdiği partisi, ürettiği ürünü vb. pek çok nedenle bölünmüş durumdayız. İşte tüccarı, şirketi ve hatta iş başına gelen hükümetleri de bizim bu bölünmüşlüğümüzden yararlanarak bizi tek tek istedikleri fiyata ve belirledikleri tarım politikasına razı ediyorlar. Tüm Köy Sen üretici köylünün önüne örülen bu duvarları aşarak bir araya gelmesini,el ele vererek örgütlenmesini sağlayacak bir kapı aralamak üzere kuruldu” dedi. 

'ARTIK BİZ KONUŞACAĞIZ'

Köylü örgütlülüğünün önemli olduğunu vurgulayan Başkavak, “Artık Ordu’da Tüm bu konuları konuşacağımız, bir araya geleceğimiz ve sorunlarımıza çözüm üreteceğimiz bir yerimiz var. Ordu halkına ve asıl olarak başta fındık üreticisi olmak üzere tüm üretici köylülere hayırlı olsun” dedi. Açılışa katılan parti, sendika, oda temsilcileri de yaptıkları konuşmalarla üretici köylü örgütlenmesinin önemini vurgulayarak destek olacaklarını söylediler. Yeni üyelerin yapılmasıyla açılış töreni tamamlandı. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özelleştirmeye karşı mücadele eden GMİS'e destek ziyaretleri

SONRAKİ HABER

Gazeteci Pehlivan’a hakaretten hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...