25 Ekim 2017 12:39

Özelleştirmeye karşı mücadele eden GMİS'e destek ziyaretleri

TTK ile TKİ’nin maden sahalarının özelleştirilmesine karşı mücadele kararı alan GMİS'e destek ziyaretleri sürüyor.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Zonguldak Şubeler Platformu ile Sendikalaştıkları için işten atılan Eren Enerji işçileri, TTK ile TKİ’nin maden sahalarının özelleştirilmesine izin veren Torba Yasa Tasarısı’ndaki 58. Maddesi’nin tasarıdan çıkarılması için verilecek mücadeleye destek amacıyla Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret etti.

KESK ESM Zonguldak Şube Başkanı Vacit Esen, “Zonguldak’ta bir tek üretim kültürü var, o da madencilik. Başka bir şeyimiz yok bizim. Devlet bu konuda bizi hep ihmal etmiş. Ölmeyi madencilik kültürüyle öğrenmişiz, bu da şimdi elimizden alınmak isteniyor. Yapılması gereken şey, tüm Zonguldak insanı, ülkenin kalkınmasını isteyen ne kadar sağduyulu, iyi niyetli insan varsa hiçbir siyasete dahil olmadan bu işe, bu kömüre, Zonguldak’a sahip çıkmaktır. Ekmek elden gidiyor, bu ekmeğe hep birlikte sahip çıkacağız. Direnişse direniş, eylemse eylem. Beraber olursak bu işi başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de ziyaretten ve verilen destekten dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bu yasanın çıkmaması için gerekçelerini anlattık, anlatıyoruz. Bizler gerekli mücadeleyi vermeye hazırlanıyoruz. Başkanlar Kurulumuzda kararlar aldık. Mücadele vereceğiz. Sadece sendika olarak, maden işçileri olarak değil tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte Zonguldak’a sahip çıkacağız. Bize bu konuda görev düşüyor. Bizler de bu görevi yerine getireceğiz” dedi.

SORUN HEPİMİZİN SORUNU

Öte yandan Zonguldak’Çatalağzı Beldesinde DİSK’e bağlı Enerji-Sen’e üye oldukları için işten atılan ve uzun bir süredir direnişlerini sürdüren EREN Enerji işçileri de Enerji-Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin ile birlikte GMİS’e dayanışma ziyaretinde bulundu. İşten atılan işçilerin ve işveren ile yapılan görüşmelerin son durumu hakkında bilgi veren Keskin, GMİS Genel Başkanı Demirci’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti. Her Cuma yapılan eyleme bu hafta GMİS’in de destek vermesini talep eden Keskin’e GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Sorun hepimizin sorunu. Tüm özel sektör iş kollarında işverenler sendikal örgütlenmeye karşı aynı ortak silahı kullanıyorlar. Sendikal örgütlenme yasalarla korunmuş olmasına rağmen, işverenler sorumsuzca sendikaya üye olan işçileri işten çıkarıyor. Bizde Ege Bölgesinde örgütlendiğimiz iş yerlerinde aynı sorunu yaşıyoruz. EREN Enerji’de işten çıkarılan arkadaşlarımızın tekrar işe iadesi için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın maaşına 3 bin 776 lira zam

SONRAKİ HABER

Tüm Köy Sen Ordu Şubesi açılışını yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...