25 Ekim 2017 12:21

Patronlar hükümeti, hükümet patronları övdü

İzmir’de düzenlenen Ege Ekonomik Forumunda hem hükümet hem de patronlar bol bol birbirini övdü: Ne işsizliği ne de enflasyonu konuştular.

Paylaş

İşsizlik ve enflasyon sürekli yükseliyor ama patronlara ve hükümete göre ekonomide sorun yok, hatta büyümeye devam ediyoruz. İzmir’de düzenlenen Ege Ekonomik Forumunda söz alan patronlar bol bol hükümeti övdü. Patronlardan aşağı kalmayan Başbakan Binali Yıldırım  da hem hükümet olarak yaptıklarını hem de patronları övdü. ‘Ekonomik forumda’ ne işsizlik ne de enflasyon konuşuldu. 

Ekonomi Bakanlığının destekleriyle Swissotel’de düzenlenen Ege Ekonomik Forumuna  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitri Papadimitriou, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar ve çok sayıda patron örgütü yöneticisi katıldı. 

TOBB ÖNERİYOR HÜKÜMET YAPIYOR

Ege’nin büyümesi halinde Türkiye’nin büyüyeceğini söyleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ben her sene Ege Bölgesi şehirlerini mutlaka geziyorum, çözüm üretiyorum. Önerileri hükümete iletiyorum. Hükümetin de destek vermesiyle sizlere yönelik önemli adımlar atılması sağlandı. Yıllardır şikayet ettiğimiz sanayi elektriği üzerindeki TRT vergisinin kaldırılmasında tarihi adımlar atıldı. Hükümetini reel sektör çalışmaları bizi umutlandırdı cesaretlendirdi. Sorunların hepsini çözdük mü? Sıkıntılarımız var. Hepsi var ama hepsini çözecek iradeye sahibiz. Hep birlikte el ele verdiğimiz zaman hükümetiniz hak ettiği yere gelecek” diye bol bol hükümeti övdü. Diğer sektör temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda hükümetin teşviklerine teşekkür etti. 

TEŞVİKLER DEVAM EDECEK

Daha sonra söz alan Başbakan Yıldırım, 2016 yılından bu yana KOBİ’ler ve iş alemine yaklaşık olarak 230 milyar liralık kredi desteği verdiklerini dile getirdi. Verdikleri desteklerle güven ve istikrar sağladıklarını iddia eden Yıldırım, “Güven ve istikrar varsa orada büyüme kalkınma da var” diye konuştu. Patronların kendilerinden beklentileri olduğunu bildiğini söyleyen Yıldırım, “Kararlarınızı alırken tabii ki 2018 ve daha sonrasına yönelik bir öngörü yapmanız lazım. O öngörü için bizden bir şeyler duymak istiyorsunuz. Nasıl hesap yapalım diye. Nasıl bir tutum içinde olalım, bekleyelim mi yatırım mı yapalım? Kısa bir süre önce orta vadeli planımız yayımlandı. Özeti yatırım, iş, üretim, ihracat. Onun için Türkiye’nin 2018’i, 2017’den daha iyi olacak. Bunu kesinlikle bir yere not edin. Enflasyon tek haneli olmaya devam edecek. Büyüme hedefimiz en az yüzde 5.5, bu yılın üçüncü çeyrek büyümesi çift haneli olursa hiç şaşırmayın. Yıl sonu büyümesi 7 olursa yine şaşırmayın. İş dünyamızın önünü açacak güvence sağlayacak biri toplamsal sözleşmeye imza attık” diye konuştu. 

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasından sonra kentten ayrıldı. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen’den ‘performans formlarını doldurmayın’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Canan Karatay: Toroslara yüksek binalar değil, tarım yakışır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...