25 Ekim 2017 12:16

Eğitim Sen’den ‘performans formlarını doldurmayın’ çağrısı

'Öğretmen Performans Değerlendirme Kriterleri' çalışmasına Eğitim Sen'den çağrı: Formları doldurmayın.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığının, 12 ilde ve her ilin 11 okulunda uygulamaya koyduğu “Öğretmen Performans Değerlendirme Kriterleri” çalışmasına Eğitim Sen’den tepki geldi. Eğitim Sen, formların doldurulmaması çağrısı yaptı. 

Evrensel'e konuşan Eğitim Sen MYK Üyesi İsmail Sağdıç, geçmiş yıllarda okul müdürleri tarafından yapılan değerlendirmelerin objektif olmaması sebebiyle, açılan davalar sonucunda iptal edildiğini hatırlattı.

Öğretmenlerin yaptığı işin performansla ölçülemeyeceğini ifade eden Sağdıç, her bölgenin ve okulun farklı seviyeleri olduğunu, öğretmeninse bu seviyedeki öğrenciyi yetiştirmeye çalıştığını dile getirdi. Performans değerlendirme kriterlerinin öğretmenlerin güvencesiz çalıştırılmasının önünü de açacağına dikkat çeken Sağdıç, “Bu dönem için ödüllendirme ve yer değiştirmede kullanılacağı söyleniyor ama bir sonraki adımı güvencesizliktir” dedi. Sağdıç, uygulamanın öğretmenler arasındaki rekabeti artırarak iş barışını da ortadan kaldıracağını belirterek, okulların bir şirket gibi yönetilmek istendiğini dile getirdi. Sağdıç, “Eğitimdeki 15 yıllık başarısızlık tartışmaya açmalıdır. Hükümet, bu başarısızlığın kendinde ve bakanlıkta olduğunu kabul etmeli, sendikalara da danışarak nitelikli bir eğitim için çabalamalıdır” diyerek formların doldurulmaması çağrısını yineledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

90 yaşındaki kadın, heyelanda hasar gören evde oturuyor

SONRAKİ HABER

Patronlar hükümeti, hükümet patronları övdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa