90 yaşındaki kadın, heyelanda hasar gören evde oturuyor

Düzce'de 4 yıl önce yaşanan heyelanda evleri zarar gören aile ev yapacakları yer olmadığı için yıkım kararı olan evde oturuyor.

25 Ekim 2017 11:54
Paylaş

Düzce merkeze bağlı Yayla Köyü'nde 2013 yılında meydana gelen heyelanda, 90 yaşındaki Ayşe Kalem'in oğlu ve 3 torunu ile birlikte oturduğu tek katlı evi hasar gördü. Aile, kalacak başka yerleri olmadığı için yıkım kararı verilen evde oturmaya devam ediyor.

Heyelanın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yapılan incelemede, heyelan riski altında bulunan evin yıkılmasına karar verildi. Ancak aile kalacak başka yerleri olmadığı gerekçesiyle evden çıkmadı. Ayşe Kalem, oğlu ve 3 torunu ile birlikte hasarlı evde oturmaya devam ettiklerini söyledi. Kalem, 500 metre uzaklıkta kendisine ait araziye ev yapmak istediğini ancak tarım arazisi olduğu gerekçesiyle izin verilmediğini söyledi.

EV YOK, NEREYE GİDELİM?

Devletin ev yapmaları için 60 bin lira para verdiğini belirten Ayşe Kalem, "Yıkım kararı çıktı ama ev yok, nereye gidelim. Devlet evi yapabilmemiz için 60 bin lira para verdi ama yapacak yer yok. Yerimiz var ileride. Yaptırmıyorlar. Burada oturmak zor oluyor. Kışın evi ısıtamıyorum. Duvarlarda çatlaklar var. Her taraftan soğuk geliyor. Kışın özellikle çok zorlanıyoruz. Artık korkuyla yaşamak istemiyoruz. Evimizi yapıp buradan çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

Köy azalarından Ergin Çıtlak ise 2013 yılında bu eve yıkım kararı verildi. Teyze zor durumda yaşıyor. Bu sorumluluğu kim alabilir Ev yeri var, izin vermiyorlar. Devlet izin verse biz köylü olarak evi yapmasına yardım edeceğiz dedi.

AFAD Müdürü Ali Kartal ise aileye 80 bin lira konut yardımı yapıldığını ancak yer sorununun çözülmediğini söyledi. Kalacak yerleri olmadığı için ailenin evden çıkmadığını, kira yardımını da kabul etmediğini söyleyen Kartal, evin yapılacağı arazideki sorunun kısa sürede giderileceğini düşündüklerini aktardı. İl Özel İdaresi yetkilileri de evin yapılacağı alanın tarım arazisinden çıkarılarak imara açılması için çalışma yapılacağını kaydetti.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

AKM yenileniyor, tanıtımını Cumhurbaşkanı yapacak

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen’den ‘performans formlarını doldurmayın’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...