01 Ağustos 2012 12:26

Sadak: Siirt halkının iradesi cezalandırıldı

Danıştay 8. Dairesi, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak için daha önce Yargıtay’ın onadığı bir cezasını gerekçe göstererek, Sadak’ın görevden düşürülmesine karar verdi. Karara tepki gösteren Sadak, Siirt halkının iradesinin cezalandırıldığını söyledi.Danıştay 8. Dairesi, siyasi yasaklı Siirt Belediye

Sadak: Siirt halkının iradesi cezalandırıldı
Paylaş
Şerif Karataş

Danıştay 8. Dairesi, siyasi yasaklı Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ın daha önce Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 1 yıl hapis cezasının Yargıtayca onanmasının ardından Siirt Valiliği tarafından İçişleri Bakanlığı'na Sadak'ın görevden alınması için başvuru yapılmıştı. İçişleri Bakanlığı, başvuruyu Danıştay'a gönderdi. Danıştay 8. Dairesi, 26 Haziran’da yaptığı duruşmada gerekçeli kararında, Sadak’ın verilen ceza gerekçe gösterilerek “seçilme yeterliliği kaybettiği” öne sürülerek, Sadak'ın belediye başkanlığı görevi yürütmeyeceğine oy çokluğuyla karar verdi.

KARAR UTANÇ VERİCİ

Görevden alınan Selim Sadak görevden alınmasını gazetemize değerlendirdi. Verilen kararı ülkeyi yönetenler için utanç olduğunu dile getiren Sadak, kararla birlikte hukuk ve adaletin olmadığının bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin yazılarının her yerde olduğunu hatırlatan Sadak, mahkeme salonlarında adalet mülkün temelidir yazısını yazılı olduğunu belirterek, “Ama görüyoruz ki ne egemenlik milletin ne de adalet var” dedi. Yaptığı konuşmadan dolayı cezalandırıldığını ifade eden Sadak, verilen kararla kendi şahsında Siirt halkının cezalandırıldığını kaydetti.

Sadak, görevden alındığına dair kararın Siirt’te iki aileyi barıştırdığı sırada öğrendiğini de belirtti. Kendisi için makam ve mevkiinin önemli olmadığını söyleyerek siyasi geçmişi hatırlatan Sadak, “Cezanın ertelenmesi gerekiyordu ama ertelenmedi. Bu da kararın siyasi olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Kürt sorununun çözümsüz bırakılmasından dolayı gençlerin yaşamlarını yitirdiğini de söyleyen Sadak, barış için mücadelesini belediye başkanı olmadan da sürdüreceğini dile getirdi. Siirt’te yaptıkları çalışmalardan halkın memnun olduğunu anlatan Sadak, halkla yaptıkları toplantılarda belediyenin imkanları doğrultusunda sorunlara çözüm olmaya çalıştıklarını belirtti. Belediyeyi AKP’li belediyeden devir aldıklarını söyleyen Sadak, belediye makam aracı olmadığını, belediye araçlarında mazot dahi olmadığını, belediye işçilerinin alacaklarının da birikmiş olduğunu ifade etti. Sadak, belediye yönetimine geldikleri günden itibaren, Siirt’in altyapı sorunlarına çözüm için çalışmalar başlattıklarını, çöp yığınlarını toplayarak, kenar mahallerde de gerekli altyapı çalışmalarını belediyenin olanakları doğrultusunda götürmeye çalıştıklarını söyledi.

BAŞBAKAN RAHAT BIRAKSIN

Başbakan Erdoğan’ın Siirt ve BDP’li belediyeleri artık rahat bırakmasını isteyen Sadak, belediye çalışmalarına engel olmamasını istedi. Başbakan Erdoğan, kışın en lüks ayakkabısı ile yazında güneş gözlüğüyle gelerek Siirt’te istediği yerde rahatça gezerek, yapılan hizmetleri görebileceğini de ifade etti.
BDP’li olmayan belediye başkanlarına gazetemiz aracılığıyla seslenen Sadak, “Gelsinler görsünler, neymiş suçumuz kendi gözleriyle görsünler” dedi. Türkiye’nin gidişatının iyi olmadığını ifade eden Sadak, başta Türk aydınları, sanatçıları, akademisyenleri olmak üzere herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirterek, “Barış bu kadar yakınken birden uzaklaşabilir” dedi. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Société Générale ‘zarar’ açıkladı

SONRAKİ HABER

İstanbul’da insan hakları için yürünecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...