25 Ekim 2017 09:15

2'si gazeteci 15 kişi savcılıkta: Avukatlar ifadeye alınmadı

Aralarında ETHA editörü İsminaz Temel ve muhabir Havva Cuştan ile EHB avukatlarının da olduğu 15 kişi savcılık ifadesi için Çağlayan'a getirildi.

Paylaş

Aralarında ETHA editörü İsminaz Temel ve muhabir Havva Cuştan ile EHB avukatlarının da olduğu 15 kişi savcılık ifadesi için Çağlayan'a getirildi.

Aralarında ETHA editörü İsminaz Temel ve muhabir Havva Cuştan ile EHB avukatlarının da olduğu 15 kişi savcılık ifadesi için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. 110 avukat, haklarında açılmış soruşturma ve kavuşturmalar nedeniyle ifadeye giremedi. 

Aralarında Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü İsminaz Temel ve muhabir Havva Cuştan ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatları Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar'ın da olduğu 15 kişi, savcılık ifadesi için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Soruşturma dosyasında "gizlilik" kararı olduğu gerekçesiyle neyle suçlandıkları açıklanmadı. 

AVUKATLAR İFADELERE GİREMEDİ

Savcılık, 110 avukatın, haklarında açılmış soruşturma ve kavuşturmaları gerekçe göstererek, ifadelere girişini yasakladı. 110 Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) ve kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatın meslektaşlarının savunmalarına girmesi engellendi. 

Gözaltında bulunanların isimleri şöyle: ETHA editörü İsminaz Temel ve muhabir Havva Cuştan, avukatlar Özlem Gümüştaş, Sezin Uçar, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Özgen Sadet, Nihat Göktaş, ESP'liler Meral Tatar, Mazlum Demirtaş, Mehmet Aslan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar İlçe yöneticisi Erkan Kakça, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) üyeleri Ali Düzkün ile Hünkar Hüdai Yurtsever, İlhan Aslan, Onur Binbir ve İsmail Geçer. (İstanbul/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

AKP Genel Başkan Yardımcısı: AKP’de 22 il başkanı değişecek

SONRAKİ HABER

İzmir’de Gezi eylemlerine katılanlara ceza yağdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...