25 Ekim 2017 05:56

Epilepsi hastası tutuklu Keleş’in durumu ağırlaşıyor

‘Yaşamını tek başına sürdürebileceği" raporu verilen hasta tutuklu Selami Keleş'in durumu gün geçtikçe ağırlaşıyor.

Paylaş

"Cezaevi koşullarının yaşamı için tehdit oluşturmayacağı ve yaşamını tek başına sürdürebileceği" raporu verilen hasta tutuklu Selami Keleş'in durumu gün geçtikçe ağırlaşıyor. Ailesi tam teşekküllü bir hastanede tedavi edilmesini ve tekrardan rapor verilmesini talep ediyor. 
 
Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan ve epilepsi hastası olan Selami Keleş'in durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Geçen hafta cezaevinde Keleş'le görüşen dayısının oğlu  Üzeyir Kılgı, rapor için sevk edildiği Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 6 ay sonra "cezaevinde kalabilir" raporu verildiğini hatırlattı.

'ÖLÜME TERK EDİLİR'

Keleş'in cezaevinde hayatını idame edecek bir durumda olmadığını ve koğuş arkadaşlarının yardımıyla ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını ifade eden Kılgı, durumuna ilişkin cezaevi müdürü ile görüştüklerini; ancak "Biz gerekeni yapıyoruz. Revire gidip geliyor. Yapabilecek bir şey" yanıtını aldıklarını söyledi. Keleş’in tedavisinin de cezaevinde tam olarak yapılmadığına dikkat çeken Kılgı, "Arkadaşları da yardım etmezse cezaevi idaresi onu tek hücreye koyup, ölüme terk eder. Keleş, 6 ay önce verilen bir raporla cezaevinde kalıyor" diye konuştu.

Keleş'in hastalığı nedeniyle çevrede olup bitenlere anlam veremediğini, kimseyi tanımadığını ve nerede olduğunu dahi hatırlamadığını aktaran Kılgı, "Biz hiç olmazsa Keleş'in Adana'ya yakın bir cezaevine gelmesini istiyoruz. Tam teşekküllü bir hastanede tedavi edilmesini ve tekrardan rapor verilmesini istiyoruz. Sağlığı ortadadır. Her geçen gün bir adım daha ölüme gidiyor" dedi.

MUAYENEDEN 6 AY SONRA RAPOR DÜZENLENDİ

Epilepsi hastası Selami Keleş 6 Nisan'da sevk edildiği Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Adli Tıp Uzman Kurulu'nda adli tıp, genel cerrahi, kardiyoloji, psikiyatri ve nöroloji anabilim dallarında muayene ve tetkikleri yapılmıştı. Keleş hakkında 6 ay sonra açıklanan raporda "Cezaevi koşulları yaşamı için tehdit oluşturmayacağı ve yaşamını tek başına sürdürebileceği" tespitlerine yer verildi.

Raporun ayrıntılarında şunlar yer almıştı: “Nöroloji Anabilim Dalı'nda yapılan muayenesinde ise, ‘Vertigo’ açısından tarafımızdan değerlendirilmesi istenen hasta; sürekli bulantısı, etrafının ve kendinin döndüğünü tariflemekte, genellikle geceleri kriz geçiriyormuş. İdrar kaçırma ve şüpheli ağızdan köpük gelme tariflenmekte. Nörolojik muayenesinde her iki gözde bulanık görme tariflenmekte. Öneriler; hastada beyin BT uyanık ve uyku deprivasyonlu EEG tetkikleri istenmesi önerilir. Beyin BT normal klinik ve EEG bulguları epileptik nöbeti desteklemektedir. Epilepsi tedavisinden fayda göreceği öngörülmektedir. Cezaevinde kalmasında nörolojik bir açıdan sakınca yoktur." 

Raporda, diğer bölümlerde yapılan muayenelerde normal sonuçlar çıktığı belirtilerek, "Şahsın mevcutlu hastalıklarının ilaç, tedavi takiplerinin düzenli yapılması ve gerektiğinde poliklinik kontrollerinin sağlanması halinde cezaevinde kalmasında sakınca oluşturacak nitelik ve düzeyde olmadığı; cezaevi koşullarının şahsın yaşamı için tehdit oluşturmayacağı; ceza infaz kurumda kalmasında sakınca bulunmadığı ve yaşamını tek başına sürdürmesinin mümkün olduğu kanaatini oy birliği ile mütalaa olunur" ifadelerine yer verilmişti. (Adana/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ege'de 134 hasta tutuklunun durumu ağırlaşıyor

SONRAKİ HABER

Keçiören'de yangın: 1 kişi öldü, 2'si ağır 4 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...