01 Ağustos 2012 09:50

Tarihi fotoğrafı canlandırdı

Sanatçı Maise Broadhead, yeni eserinde modern bir odayı 19. yüzyıldan kalma bir odaya dönüştürerek eski bir fotoğrafı canlandırdı.Zamanda yolculuk hâlâ bilim kurgunun konusu olsa da, bir sanatçı basit ve modern bir odayı 19. yüzyıl fotoğrafına çevirirken yaptığı işi filme aldı ve eserini hızlandırılmış şekliy

Tarihi fotoğrafı canlandırdı
Paylaş

Sanatçı Maise Broadhead, yeni eserinde modern bir odayı 19. yüzyıldan kalma bir odaya dönüştürerek eski bir fotoğrafı canlandırdı.

Zamanda yolculuk hâlâ bilim kurgunun konusu olsa da, bir sanatçı basit ve modern bir odayı 19. yüzyıl fotoğrafına çevirirken yaptığı işi filme aldı ve eserini hızlandırılmış şekliyle yayınladı. Royal Collage of Art mezunu sanatçı, tarihi fotoğrafları modern yorumlayan fotografik parodilerle ünlenmiş bir isim.
Son sergisi Londra’daki National Gallery of Art’ta olan sanatçı, genç bir modeli İskoç fotoğrafçılar Hill&Adamson’ın yardımlarıyla Lady Elizabeth Eastlake’e dönüştürdü.

İngiliz sanatçı 2012’den 1844’e geri dönüş yapan hızlandırılmış filmde, yapımcı Jack Cole’la çalıştı. Üç dakikalık filmde, model boş bir odada yemek yerken, kahve içerken, etrafındakilerle konuşurken ve kıyafetleri giydirilirken kendisinin ve etrafındakilerin yavaş yavaş 19. yüzyıla dönüştüğü görüyoruz.
Setteki her detay dönüşümün başarısı için çok önemli. Bir kaç çekim ve ışık değişiminden sonra model yapılan sahte duvarın arkasına geçiyor ve duvarda asılı bir çerçevenin içine yerleşiyor. Böylelikle filmin sonunda model, duvara asılı bir çerçevenin içindeki fotoğraf gibi gözüküyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Taşeron öldürüyor!

SONRAKİ HABER

Gore Vidal hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa