24 Ekim 2017 20:40

'Nauert, brifingi ağlayarak terk etti' iddiası

Amerika’nın Sesi Muhabiri Mehmet Sümer, Heather Nauert'in bir gazeteciyle yaşadığı tartışma sonrası basın brifingini ağlayarak terk ettiğini öne sürdü

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in bir gazeteci ile yaşadığı sözlü atışma sonrası basın brifingini ağlayarak terk ettiği öne sürüldü. Haberi Twitter üzerinden duyuran Amerika’nın Sesi Washington Muhabiri Mehmet Sümer yaptığı paylaşımda, “ABD Dışisleri Sözcüsü Heather Nauert Türk bir gazeteci ile sözlü atışması sonucu basın brifingini ağlayarak terk etti!” ifadelerini kullandı.

Ayrıca aynı basın brifinginde bulunan Daily Sabah Washington muhabiri Ragıp Soylu ile Dışişleri Sözcüsü Nauert arasında da YPG ile ilgili bir soru üzerine atışma yaşandı. Ragıp Soylu Twitter'dan şunları paylaştı:

“ABD Dışışleri Sözcüsü, YPG’yle ilgili sorduğum bir soruya devlet-özel ortaklğı olan bir medya grubuna çalıştığımı söyleyerek cevap verdi. Sözcüye çalıştığım şirketin özel olduğunu belirttiğimde ise, medya grubunun hükümet tarafından fonlandığını söyledi. Kel alaka? Yok.”

Brifingin görüntü kaydında da 32. dakika 10. saniye ile 33. dakika 45. saniye arasında Daily Sabah Washington muhabiri Soylu'nun sorusu ve Sözcü Nauert'in cevabı görülüyor. Nauert, Soylu'nun Sabah'ın özel şirket olduğunu belirtmesi üzerine tartışmayı sonlandırıp Güney Kore muhabirinin sorusunu alıyor. Nauert'in brifinge ağlamadan devam ettiği açıkça görülüyor.

Mehmet Sümer sonraki payaşımında "Sözcünün salonu terk etmesi toplantının hemen bitiminde sohbet kısmında yaşandı detayları @ragipsoylu arzu ederse paylaşır..." dedi.

Öte yandan Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması sonrası tüm tarafları, “Saldırgan görülebilecek ya da ilave gerilimler yaratabilecek eylemlerden” kaçınmaya çağırdı.

Nauert’e günlük basın brifinginde bir gazeteci, YPG güçlerinin PKK lideri Abdullah Öcalan’ı övdüğü bir video yayınlamasına dair yorumunu sordu.

Söz konusu video hakkında bilgisinin olmadığını ifade eden Nauert, “Ama size şunu söyleyebilirim; Rakka’nın özgürleştirilmesi sadece koalisyon için değil, en önemlisi Suriye halkı için net bir başarıdır” şeklinde konuştu. “Sizin referans gösterdiğiniz bu videodakiler dahil, tüm tarafları, saldırgan olarak görülebilecek ya da ilave gerilimler yaratabilecek eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz” diyen Nauert, ABD yönetiminin, teröre karşı mücadelede ve bölgesel işbirliğini artırmada Türkiye’yle birlikte yakın çalıştığını vurguladı.

Rakka’nın IŞİD’den geri alınmasının ardından kentte Abdullah Öcalan’ın posteri açılmış, Türkiye ise buna sert tepki göstermişti. ABD tepki üzerine “Abdullah Öcalan’ın saygı duyulmaması gereken biri olduğu” açıklamasında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar: Hollanda'ya gideceğim, programını aksatmayacağım

SONRAKİ HABER

Rusya, Suriye'deki kimyasal silah misyonunu veto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...