24 Ekim 2017 20:06

Can Dündar: Hollanda'ya gideceğim, programını aksatmayacağım

Hollanda'da düzenlenecek basın özgürlüğü paneline gitmekten vazgeçtiği öne sürülen Can Dündar 'Hollanda'ya gideceğim, programını aksatmayacağım' dedi.

Paylaş

Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın Türkiye'nin Uluslararası Polis Örgütü'nden (Interpol) tutuklama talep etmesi üzerine tutuklanabileceği endişesiyle Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 1 Kasım'da gerçekleşecek basın özgürlüğü paneline gitmekten vazgeçtiği öne sürülmüştü.

DE BALİE KÜLTÜR MERKEZİ MÜDÜRÜ ALBRECHT: DÜNDAR'IN ADRESİNDEN AYRILMASI BU KOŞULLARDA GÜVENLİ DEĞİL

BBC'den Yusuf Özkan'ın haberine göre panelin düzenleyicisi De Balie Kültür Merkezi, Türkiye savcılarının Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan Can Dündar hakkında Uluslararası Polis Örgütü'nden (Interpol) tutuklama talep etmesi nedeniyle ziyaretin iptal edildiğini açıklamıştı.

Interpol'ün Türk makamlarının çağrısına yanıt verip vermeyeceğini bilmediklerini belirten De Balie Kültür Merkezi Müdürü Yoeri Albrecht, Dündar'ın Almanya'daki gizli adresinden ayrılmasının da bu koşullarda güvenli olmadığını iletmişti. Albrecht ayrıca Merkez tarafıdnan 5 yıldır özgürlük panelleri düzenlediğini ancak ilk kez bir etkinliğin bu kadar gerilim yarattığını söylemiş, gelişmeleri "şok edici" olarak değerlendirmişti. 

DÜNDAR: INTERPOL, TÜRK HÜKÜMETİNİN POLİS GÜCÜ HALİNE GELMEMELİ

BBC Türkçe'ye konuşan Can Dündar, programını aksatmayarak Hollanda'ya gideceğini belirterek "Interpol, Türk hükümetinin Avrupa ve dünyadaki polis gücü haline gelmemeli" dedi. Can Dündar, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kültür Merkezi'nden aradıklarında İnterpol meselesi gündemdeydi, biraz bekleyelim demiştim. Ama daha sonra geleceğimi onlara söyledim. Ben programımı aksatmayacağım... Interpol, Türk hükümetinin Avrupa ve dünyadaki polis gücü haline gelmemeli. Kesinlikle düşünce suçlularını gerçek suçlulardan ayırt etmeleri ve bir ayıklama yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Bunu elimden geldiğince gündemde tutmaya çalışıyorum."

AVRUPA PARLAMENTOSI TÜRKİYE RAPORTÖRÜ KATİ PİRİ: ÜZGÜN VE KIZGINIM

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Hollandalı Kati Piri, olay üzerine Twitter üzerinden yaptığı açıklamada üzgün ve kızgın olduğunu söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da servisçilerden 'tek tip sözleşme' eylemi

SONRAKİ HABER

'Nauert, brifingi ağlayarak terk etti' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa