24 Ekim 2017 17:14

Meral Akşener'in partisinin ismi belli oldu: İyi Parti

Bugün kuruluş dilekçesi verecek olan Meral Akşener'in yeni partisinin ismi belli oldu. Akşener'in partisinin adı 'İyi Parti' oldu.

Paylaş

Meral Akşener'in yeni partisinin ismi belli oldu. Akşener'in partisinin adı 'İyi Parti' oldu. İyi Parti'nin sloganı ise 'Türkiye iyi olacak' olarak belirlendi. 

Meral Akşener'in partisinin ismi belli oldu. SAT komandosu Ali Türkşen'in Twitter üzerinden logosunu paylaştığı partinin ismi 'İyi Parti' oldu. Hürriyet'ten İpek Özbey'in haberine göre; parti adı için kısaltma kullanılmayacak, logoda 'İyi Parti' ifadesi yer alacak. Akşener'in sloganı ise şöyle: 'Türkiye iyi olacak'... Öte yandan Meral Akşener'in de bugün kuruluş dilekçesini vermek için Bakanlığa gidecek heyette yer alacağı öğrenildi.

TÜRKŞEN LOGOYU PAYLAŞMIŞTI

Eski SAT komandosu Ali Türkşen, sosyal medya hesabından, partinin logosunun olduğu kartı paylaşmıştı.

Ali Türkşen'in üzerinde isminin yazdığı kartta etrafında sekiz çizgi bulunan güneş şeklindeki parti logosu bulunuyor. 

Türkşen yaptığı paylaşımda "Vatanıma milletime hayırlı olsun" dedi. Ayrıca, "Evet partinin amblemi bu ve evet yemek yiyerek, tanışarak, sohbetle başladık. Fesatlık etmeyecek herkesin desteğini bekliyoruz."

Ali Türkşen, ay başında Meral Akşener'in teklifi üzerine partisine katılma kararı aldığını açıklamıştı. 

Türkşen'in paylaşımı şöyle: 

PARTİNİN PROGRAMI DA BELLİ OLDU

Açıklanan parti programında ilk sırada yer alan 'İyi bir Türkiye' programı şu şekilde açıklandı:

"İyi bir Türkiye için yola çıkıyoruz. İyi insanları insanlık tarihine armağan etmiş bir milletiz. Hoca Ahmet Yesevi, Mevlâna, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre bu milletin iyi insanları arasından yetişti. Onlar insanlara iyiliği, iyi insan olmayı öğütlediler. İyiliğin peşinden koştular. İyi insanlar bu toprakları onurlandırdıktan sonra bu topraklardan o büyük Osmanlı Devleti doğdu. Bu devlet büyüdü, üç kıtaya hâkim oldu o insanların torunlarıyla, Sarı Saltuklarla. Gittiği yerlere sevgi kültürünü götürdü. 'Yaratılanı severim, yaratandan ötürü' diyerek. Bizler bu inançla yola çıkıyoruz. İyi insanlar, iyi bir Türkiye için bir araya gelecek ve 'Türkiye iyi olacak'. Gençlerimize iş, kadınlarımıza yaşam hakkı ve eşitlik, yaşlılarımıza huzur, güven ve bakım imkanı, çocuklarımıza neşe, mutluluk ve sağlık, milletimize birlik ve beraberlik getirmek için yola çıkıyoruz. Zor dönemde ve zor şartlarda yola çıktığımızın farkındayız. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Seksen milyonuz. Büyük bir milletiz. Büyük bir ekonomiyiz. Çalışıyoruz ve üretiyoruz. Paylaşamıyoruz. Hakça paylaşacağız. Birlikte başaracağız. Adil olacağız. Adaleti sağlayacağız. 

Mazlumun, haklının yanında, zalimin karşısında olacağız. Farklılıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkaracağız. Farklılıklarımızı göreceğiz. Aynı türkülerle oynayan, eğlenen, evlenen, aynı acıları paylaşan, aynı ekmeği bölüşen, aynı türkülerle ağlayan biz değil miyiz. İyi bir Türkiye için varız. İyi bir Türkiye için buradayız. İyi bir Türkiye için yanınızdayız. İyi bir Türkiye için yola çıkıyoruz."

ÖNCEKİ HABER

İnsan hakları savunucu Meral Geylani tutuklandı

SONRAKİ HABER

Steinbeck’in ‘savaş’ı sahnelenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...