Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan oldu

Niğde Belediye Başkanlığından istifa eden Faruk Akdoğan'ın yerine Belediye Meclisinde yapılan seçimle AKP'li Rıfat Özkan seçildi.

24 Ekim 2017 15:38
Paylaş

Erdoğan'ın talebiyle Niğde Belediye Başkanlığından istifa eden AKP'li Faruk Akdoğan'ın boşalan koltuğuna Rıfat Özkan seçildi. AKP'li Özkan ve CHP'li Fatih Doğan'ın yarıştığı seçimde, Rıfat Özkan, 31 meclis üyesinden 26'sının oyunu alarak yeni başkan seçildi.

Faruk Akdoğan'ın 18 Ekim'de başkanlık görevinden istifa etmesinin ardından 16 AKP'li, 10 MHP'li ve 5 CHP'li üyesi bulunan Niğde Belediye Meclisi yeni başkanını seçmek için toplandı. Mecliste CHP grubu aday olarak Fatih Doğan'ı çıkarırken, AKP grubu ise Rıfat Özkan'ı aday gösterdi. Yapılan ilk tur oylamada MHP'li meclis üyelerinin de desteklediği Özkan 26 oy alarak yeni başkan seçildi. CHP'nin adayı ise Doğan ise 5 oy aldı.


Seçimin ardından konuşma yapan Rıfat Özkan, yerel seçimlere kadar belediye olarak çalışmalarını hızlandıracaklarını, yeni bir sürecin başladığını söyledi. Özkan, mecliste yaptığı konuşmada belediye meclisi ve AKP teşkilatlarıyla işbirliği halinde çalışarak 1.5 yıllık süreyi verimli bir biçimde kullacaklarını söyledi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Hastane önünde silahlı çatışma

SONRAKİ HABER

'ABD, Adalet Bakanlığı yetkililerine vize vermedi' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa