24 Ekim 2017 14:06

GMİS Başkanlar Kurulu: Özelleştirilmeye izin vermeyeceğiz

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu; 'TTK’nin özelleştirilmesine asla izin vermeyeceğiz'

Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Ahmet Demirci başkanlığında olağanüstü olarak toplandı. Toplantıda TTK’nin özelleştirilmesine asla izin verilmeyeceği açıklaması yapıldı. 

Toplantı sonrasında açıklanan sonuç bildirisinde “Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuz, Genel Başkanımız Ahmet Demirci Başkanlığında, 23 Ekim 2017 tarihinde olağanüstü toplanarak; Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’yla 3213 sayılı Maden Kanunu’nda yapılmak istenen değişiklikleri görüştü” dendi. 

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu’nin, söz konusu yasa tasarısı hakkında Sendikamız Yönetim Kurulu adına daha önce basına ve kamuoyuna yapılan açıklamada ve tüm muhalefet partilerinin itirazına rağmen iktidar partisinin komisyon üyelerinin oy çokluğuyla maddenin komisyonda kabul edildiği bilgisini verdi. 

Başkanlar Kurulunun TBMM Genel Kurulunda torba yasa tasarısının 58. maddesinin tasarıdan çıkartılması için çalışmalarını sürdürmekte kararlı olduğu belirtilen sonuç bildirgesinde “Tasarının 58. maddesi; ‘Türkiye Taşkömürü Kurumu ile Türkiye Kömür İşletmeleri, uhdelerinde bulunan maden ruhsat sahalarını işletmeye, işlettirmeye, bunları bölerek yeni ruhsat talep etmeye ve bu ruhsatları ihale etmeye yetkilidir’ diyor. Özelleştirmeyi hızlandırmak için yapılan bu düzenleme; sahaları bölerek iş güvenliği ve sağlığını daha da riske sokacaktır. Devlet ruhsat sahibi iken elindeki sahaları yeterince denetleyememiş Soma, Ermenek, Karadon, Kozlu ve diğer maden faciaları meydana gelmiştir. Halen devletin ruhsat sahibi olduğu sahalarda bulunan kaçak ocaklarda insanlar ölmektedir. Ruhsatların devri, denetimleri daha da zorlaştıracak ve yeni iş cinayetlerinin önünü açacaktır. Biz bunları anlatmaya ve bu düzenlemeye karşı çıkmaya her şart altında devam edeceğiz. TTK’nin her hangi bir biriminin özelleştirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Maden işçileri tek ses, tek yürek tüm dostları ve bölge halkıyla birlikte işine, aşına, ülkesinin ve milletinin geleceğine sahip çıkacaktır” dendi. GMİS Temsilciler Kurulu ise bugün toplanacak. (ZONGULDAK)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'a yarın gelen yağış Perşembe'ye kadar devam edecek

SONRAKİ HABER

‘Rakka’nın nasıl yönetileceğine Rakka halkı karar verecek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...