24 Ekim 2017 12:41

Yurt sorununun ‘çözüm’ ortağı yine cemaat ve tarikatlar

Afyon'da KYK’ye ait yurdun kapatılarak, İlim Yayma Cemiyetine devredilmesi CHP'li Onursal Adıgüzel tarafından Meclis'e taşındı.

Paylaş

Afyon’un Bolvadin ilçesinde bulunan KYK’ye ait yurdun kapatılarak, İlim Yayma Cemiyetine devredilmesini Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, “AKP iktidarının dün olduğu gibi bugün de yurt sorununa çözüm ortağı, cemaatler ve tarikatlar” dedi.  

Afyon’un Bolvadin ilçesinde 2017-2018 eğitim öğretim döneminde açılması planlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı erkek öğrenci yurdunun “Yeterli öğrenci sayısına ulaşılamadığı” bahanesiyle kapatılarak, yurt binasının “İlim Yayma Cemiyeti”ne devredilmesine CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel tepki gösterdi. Adıgüzel, “Devletin sunması gereken bu hizmetin yeterli öğrenci sayısına ulaşılamadığı bahanesiyle cemaat ve tarikatlara devredilmesinin sosyal devlet ilkesi ile bağdaşır bir yanı yoktur” ifadelerini kullandı.

15 YILDIR YURT SORUNU ÇÖZÜLMEDİ’

İktidarın 15 yıldır yurt sorununu çözmediğinin altını çizen Adıgüzel, “Yoksul öğrencileri yıllarca Gülen Cemaatinin yurtlarına bilinçli bir şekilde mecbur bırakan iktidar, kanlı 15 Temmuz darbe girişiminden ders almamış olacak ki, bugün yurt sorununun çözümünü cemaatlere ve tarikatlara bırakmaya devam ediyor.” dedi. Resmi olmayan rakamlara göre, devlet yurtlarında barınmak için başvuru yapan yaklaşık 150 bin öğrencinin yeni eğitim yılını yurtsuz, barınma olanağından yoksun bir şekilde karşıladığını söyleyen Adıgüzel, bu öğrencilerin akıbetinin açıklanmasını istedi. Adıgüzel, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a “ 15 yıldır ekonomisini tümüyle inşaat yatırımlarına vakfeden AKP iktidarını, öğrencilerin yurt taleplerini karşılayacak adımları atmasından alıkoyan nedir?​” diye sordu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Küresel şarap üretimi 50 yılın en düşük seviyesinde

SONRAKİ HABER

Arnavutköy’de TOMA'lı gazlı yıkım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...