24 Ekim 2017 09:40

Caner Erkin, 'sportmenliğe aykırı hareket'ten PFDK'de

Beşiktaş'ta Caner Erkin'in son olarak Medipol Başakşehir maçında yaptıkları bardağı taşıran son damla oldu. Erkin'in 3 maç ceza alması bekleniyor.

Paylaş

Oynadığı maçlarda sinirli hareketleriyle ve el kol hareketleriyle dikkatleri çeken, rakip oyuncuların yanı sıra kendi takım arkadaşlarıyla da sık sık tartışmalara giren Caner Erkin, son olarak M.Başakşehir maçında sarı kart görürken, hakemle de tepki çeken diyalooglara girdi. Caner'in hakeme küfür ettiği iddia edilen bir görüntüsü de maç sırasında ekranlarda ve sonra da spor programlarında defalarca gösterildi. Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin, Medipol Başakşehir maçındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" ve "hakareti" nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Beşiktaş, Caner Erkin'e uyarıda bulunmuş, Caner Erkin ise özür dilediğini açıklamıştı. 

HUKUK KURULU SEVK ETTİ: 3 MA. CEZA YOLDA

Beşiktaş - Medipol Başakşehir maçının 87. dakikasında hakeme küfür ettiği kameralar tarafından tespit edilen ve büyük tepki gören Beşiktaşlı Caner'in, Hukuk Kurulu tarafından PFDK'ya sevk edildiği ortaya çıktı. Hakem Mete Kalkavan ve diğer hakemlerle gözlemciler tarafından küfürü duyulmayan ve bu nedenle rapor edilmeyen Caner Erkin'in, Hukuk Kurulu'nun yayıncı kuruluştan aldığı görüntüleri yeniden izlemesiyle PFDK'ya yollandığı bildirildi.

Geçen sezon 6 Şubat'ta oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe maçında Tosiç'e karşı elini şortunun içine sokarak hareket yapan van Persie de, raporlarda olmamasına rağmen Hukuk Kurulu tarafından görüntüden PFDK'ya gönderilmişti. Persie 3 maç ceza almıştı.

Caner Erkin'in de sportmenliğe aykırı hareket ve hakaret yüzünden 3 maç ile cezalandırılması bekleniyor. Tepkiden çekinen ve adaleti sağlamaya çalışan TFF kurulları, Persie'den sonra ilk kez videoya başvurmak zorunda kaldı.

BEŞİKTAŞ SON BİR UYARI YAPMIŞTI

Caner'in bu yaptıklarına teknik heyet ve yönetimin yanı sıra taraftarlar da büyük tepki göstermişti. Caner'i teknik heyetin ve Yönetimin son kez uyarma kararı aldığı belirtildi. Trabzonspor maçı sonrası Talisca ile yaptığı kavgayla da uzun süre gündemde kalan Caner'in hem takımın yapısını bozduğu, hem de kırmızı kart görme riski taşıdığı ifade edildi. Yönetimdeki ortak görüşe göre Caner'in yaptıkları "Beşiktaşlı duruşuna ve efendiliğine" uymuyor. Alınan karara göre de Caner'le son bir görüşme yapılacak ve kendisine çeki düzen vermesi istenecek. Aksi takdirde Caner için ceza uygulaması devreye sokulacak.

CANER ERKİN'DEN KÜFÜR AÇIKLAMASI: ÖZÜR DİLERİM

Beşiktaş'ın milli futbolcusu Caner Erkin, Medipol Başakşehir maçında yaşananlarla ilgili olarak açıklamada bulundu. Erkin,  hakeme yönelik sarfettiği sözlerden dolayı özür diledi. "Maç esnasında yansıyan ve bana yakışmayan görüntümden dolayı tüm iyi niyetimle özür dilerim" diyen Caner'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;

"Öncelikle beni ilk günden beri bağrına basan ve sahip çıkan Büyük Beşiktaş taraftan, hakem camiası ve tüm futbolseverlerden dün akşam maç esnasında yansıyan ve bana yakışmayan görüntümden dolayı tüm iyi niyetimle özür dilerim.

Saha içerisinde her zaman kazanma hırsı ve arzusuyla elimden geldiğince ter döktüğüm formanın hakkını verme gayreti içerisinde oldum.

Kazanma hırsıyla da olsa verdiğim görüntünün her şeyden önce giydiğim firmanın değerleriyle örtüşmediğini biliyorum. Bundan sonra yine aynı hırs ve arzuyla ama Beşiktaş duruşuna ve bana yakışan şekilde elimden gelenin en iyisini yapmak için savaşacağımı tüm kamuoyunun bilmesini isterim."

NEGREDO NE OLACAK?

Beşiktaş, son yıllarda santrfor kiralama yöntemini kullanmış ve her yıl gelen santrfor da takıma büyük katkı sağlamıştı.

Önce Mario Gomez'i alan siyah beyazlılar, bu futbolcudan sonra da Porto'dan Aboubakar'ı kiralmışlardı. Aboubakar'ı daha sonra satın almak istemişler, ancak maliyetinin yüksekliği nedeniyle bundan vazgeçmişmerdi.

Beşiktaş bu iki yıldızın ardından bu kez Negredo'ya yöneldi ve İspanyol futbolcuyu kiralamak yerine bonservis bedeliyle satın aldı. Ancak Negredo 35 gol atma iddiasıyla başladığı sezonda şu ana kadar bir gol bile atamadı.

Siyah beyazlı kulübün İspanyol futbolcuyla yıllığı 3.5 milyon eurodan 3 yıllık sözleşmesi bulunuyor. Bu da şu anda gönderilmek istenmesi halinde 10.5 milyon euro ödeme yapılması anlamına geliyor.

Beşiktaş'ta bazı yöneticilerle yeni bir santrfor alma düşüncesi var ama işte bu olay herkesin elini kolunu bağlıyor. 

Forvette tek gol umudu olarak Cenk Tosun kalırken, Negredo pahalı sözleşmesi nedeniyle tek alternatif olarak zorunlu bir şekilde duruyor.

GÜNEŞ'İ KIZDIRDILAR!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Başakşehir maçı sonrası futbolcularıyla sıcağı sıcağına bir toplantı yaptı. 

Güneş toplantıda "Düşüşteyiz. Mücadelemiz yeterli değil. Ancak hepsinden önemlisi hakemle çok konuşuyorsunuz. Size defalarca kez söyledim, hakemle diyaloga girmeyin dedim. Bu bize bir şey kazandırmıyor, aksine kaybettiriyor" dedi.

Başakşehir maçında da hakeme çok itiraz ettiklerini belirten Güneş, "Bu da bizim performansımıza olumsuz etki yaptı. Oyun sürekli durdu ve soğudu. Hakeme itiraz ederken harcadığınız eforu mücadele etmeye harcasaydınız daha iyi olacaktı. Artık bundan vazgeçin" diye konuştu.

ORMAN DEVREDE

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da takımın ligdeki kötü gidişi nedeniyle devreye girme kararı aldı.

Başakşehir maçından hemen sonra bazı yöneticilerle durum değerlendirmesi yapan Orman, önümüzdeki günler içinde teknik heyetle bir araya gelecek. 

Orman'ın bu görüşmedeki sonuca göre futbolcularla da bir araya gelebileceği ifade edildi.

DİSİPLİN KURULU SEVK RAPORLARI

Kurul Caner Erkin2in yanısıra ayrıca Galatasaray ve Fenerbahçe'yi "saha olayları" ve "çirkin ve kötü tezahüratı" gerekçesiyle PFDK'ya sevk etti. Öte yandan  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği'nce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevk raporları şöyle;

1- GENÇLERBİRLİĞİ Kulübü teknik sorumlusu MESUT BAKKAL'ın 21.10.2017 tarihinde oynanan TELESET MOBİLYA AKHİSARSPOR- GENÇLERBİRLİĞİ müsabakası sonrası yaptığı basın toplantısındaki "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

2- TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü'nün 21.10.2017 tarihinde oynanan EVKUR YENİ MALATYASPOR-TRABZONSPOR A.Ş. Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

3- GALATASARAY A.Ş. Kulübü'nün 22.10.2017 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

GALATASARAY A.Ş. Kulübü idarecisi HASAN TANKAYA'nın aynı müsabakadaki "hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 39. maddesi uyarınca 24.10.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,

GALATASARAY A.Ş. Kulübü idarecisi URAL AKÜZÜM'ün 22.10.2017 tarihinde yayınlanan "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca 24.10.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

4- FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü'nün 22.10.2017 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

5- BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü'nün 23.10.2017 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.- MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2017-2018 Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu Müsabakaları Statüsü'nün 6/5. Ek-1 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü futbolcusu CANER ERKİN'in aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi ve "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 24.10.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

6- MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Kulübü'nün 23.10.2017 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.- MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2017-2018 Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu Müsabakaları Statüsü'nün 6/5. Ek-1 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

7- MKE ANKARAGÜCÜ Kulübü'nün 20.10.2017 tarihinde oynanan ADANASPOR A.Ş.-MKE ANKARAGÜCÜ TFF 1. Lig müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

8- ELAZIĞSPOR Kulübü'nün 22.10.2017 tarihinde oynanan ELAZIĞSPOR-SAMSUNSPOR TFF 1. Lig müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca ve "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

EMO: İTÜ ve Bakanlık yaz saati raporlarını açıklasın 

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe'nin stoperdeki yeni ikilisi: Neustadter-Neto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...