24 Ekim 2017 09:17

ODTÜ Mezunları Derneği yöneticine 'Bir daha olmasın' uyarısı

ODTÜ Mezunları Derneği  yöneticisi H. Can Doğan'a ODTÜ'de ağaçların katledilmesiyle yapılan yolu protesto ettikleri için uyarı yazısı geldi.

Paylaş

ODTÜ Mezunları Derneği  yöneticisi H. Can Doğan'a ODTÜ'de ağaçlar katledilerek yapılan yolu protesto ettikleri için uyarı yazısı geldi. Özensiz bir üslubun dikkat çektiği ve hiçbir gerekçenin sunulmadığı yazıda “Benzeri durumların üniversitemiz kampüs alanı içerisinde tekrarlanmaması için gerekli hassasiyeti göstermenizi önemle rica ederim”

ODTÜ’de binlerce ağacın kesilerek yapıldığı yeni yolu protesto için yapılan basın açıklamasına uyarı geldi. Üniversite yönetimi yolu protesto edenler arasında bulunan ODTÜ Mezunları Derneği (OMD) Yönetim Kurulu Üyesi H. Can Doğan'a uyarı yazısı gönderildi. ODTÜ Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Türker Özkan imzalı ve 11 Ekim 10.2017 tarihli uyarıda, Can Doğan'a “Yolu protesto etmek amacıyla toplanan ve pankart açan grup içerisinde ODTÜ Mezunlar Derneği Yönetim kurulu üyesi olarak yer aldığınız tespit edilmiştir” denildi. Herhangi bir gerekçenin sunulmadığı ve gayri resmi üslubun dikkat çektiği uyarı yazısında “Yukarıda belirtilen ve benzeri durumların üniversitemiz kampüs alanı içerisinde tekrarlanmaması için gerekli hassasiyeti göstermenizi önemle rica ederim” ifadeleri kullanıldı.

YANLIŞ ADRESE GÖNDERİLDİ

Hiçbir gerekçeye dayandırılmadan yapılan “bir daha olmasın” uyarısında yanlışlar bununla da bitmedi. OMD yönetim kurulu üyesinin tam adı Hüseyin Can Doğan olmasına rağmen kendisine Can Doğan olarak hitap edildi. Genel Sekreter Vekili Özkan, uyarısını yanlış adrese gönderdi. ODTÜ Mezunları Derneği ya da H. Can Doğan’ın ev adresi yerine, yazı iadeli taahhütlü olarak başka bir OMD üyesinin evine gönderildi. 

'ÜSTÜ KAPALI TEHDİT'

Olaya ilişkin açıklama yapan OMD Yönetim Kurulu üyesi H. Can Doğan, yazının komedi olduğunu söyledi. Gerekli hukuksal girişimlerde bulunacağını kaydeden Doğan, öğrenciliği döneminde ODTÜ Rektörlüğünün daha iyi çalıştığını, en azından isimleri ve adresleri doğru yazdıklarını dile getirdi. Doğan, “Hiç mi akıllarına gelmemiş derneğe göndermek, bu yetkiyi nasıl kendilerinde görmüşler” diyerek böyle bir hukuksal hakları olmadığını söyledi. Doğan, kendisine gönderilen yazının üstü kapalı tehdit olduğunu ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ege Denizi'nde 4.6'lık deprem

SONRAKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu: 17 ay beklemeyelim, hemen seçime gidelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...