01 Ağustos 2012 09:11

Tarihi Yarımada sağlıksız kalıyor!

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Yerebatan Basın Semt Polikliniği hakkında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye kararı çıkarılmasına bölge halkı tepkili. Semt sakinleri, daha önce de aynı bölgede bulunan Vilayetler Polikliniğinin bu sebeple tahliye edildiğini fakat tahliye kararının üzerinden yaklaşık 8 ay ge&

Tarihi Yarımada sağlıksız kalıyor!
Paylaş

Semt sakinleri bölgede Vilayetler Polikliniğinden sonra yalnızca Basın Semt Polikliniğinin sağlık hizmeti verdiğini bunun da tahliye kararıyla kapatılmasının, burada yaşayan halkı mağdur edeceğine dikkat çekti.. Semt sakinleri, polikliniğin depreme dayanıksızlığı sebebiyle değil, bölgede ticari rant sağlamak için yapıldığını düşünüyor. Böyle bir soruna dikkat çekmek için mücadele edeceklerini söyleyen çevre sakinleri bunun için poliklinik önünde basın açıklaması yaptı.

Bölge halkı adına açıklamayı Sultanahmet Turizm ve Yatırımcılar Derneği(SUYAD) Başkanı Kaan Koç yaptı. “Sultanahmet’te sağlık kuruluşları tek tek kapatılıyor. Halk ve bu bölgede çalışanlar sağlık hizmeti alamaz duruma geliyor. Bir süre önce kapatılan Sultanahmet Sağlık Ocağı ve Vilayetler Polinikliğinden sonra, şimdi de tek açık kalan sağlık kuruluşu olan Semt Basın Polinikliği de kapatılıyor” diyen Koç, semtte yaklaşık bir buçuk milyon insanın yaşadığını ve bu insanların mağdur olacağını vurguladı.

Bölge sakinleri, basın açıklamasından sonra Sultanahmet’te bulunan Travmay yolunu keserek bir süre oturma eylemi yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cansel Malatyalı gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Aleviler 30 Eylülde Ankara’ya yürüyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...