24 Ekim 2017 07:55

Ankara'da katledilen Korkmaz Tedik Malatya'da yaşatılıyor

Ankara katliamında yaşamını yitiren Korkmaz Tedik, doğup büyüdüğü Malatya'nın Ören mahallesinde adına açılan kütüphane ile yaşatılıyor.

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Emek Partisi (EMEP) Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi Korkmaz Tedik için Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören mahallesi Cemevi binasında açılan "10 Ekim Ankara Barış Güvercinlerimiz Anısına Korkmaz Tedik Halk Kütüphanesi" yoğun ilgi görüyor. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ören Şubesi'nin açtığı kütüphanede, katliamda yaşamını yitiren 9 yaşındaki Veysel Atılgan adına açılan ve çocuk kitaplarından oluşan çocuk bölümü de bulunuyor. 

‘MÜCADELE GELENEĞİNİN DEVAMCISI’

Korkmaz Tedik’in amcası Celal Tedik, yeğeni adına açılan kütüphanenin ailesi adına kendilerini memnun ettiğini ifade etti. Korkmaz Tedik’in ailesi ve çevresi tarafından sevilen biri olduğunu belirten amca Tedik, yeğeni Korkmaz'ın arkadaşlarıyla diyalogunun çok iyi olduğunu, çocukluğundan yaşamını yitirene kadar arkadaşları ile herhangi bir problem yaşamadığını söyledi. Tedik’in aynı zamanda mütevaziliği ile tanındığını belirten amca Tedik, yeğeninin devrimci bir ailenin çocuğu olduğunu, ailesinden aldığı mücadele geleneğini, okuduğu Akdeniz Üniversitesi’nde ve sonrasında aktif olarak yaşamını yitirene kadar soluksuz bir şekilde devam ettirdiğini dile getirdi. 

‘7’DEN 70’E İLGİ GÖRÜYOR’

Yeğeni Tedik’in parti bünyesinde Eskişehir, Isparta, Ankara ve Akdeniz bölgesinde çalışmalarda bulunduğunu belirten amca Tedik, yeğeninin partisinde aldığı sorumlulukları layıkıyla yerine getirmek için büyük uğraş verdiğini söyledi. Amca Tedik, “Burada doğup büyüdüğü için arkadaşları onun da anısına bir kütüphanenin açılmasını uygun gördüler. Böylece mahallede 101 Korkmaz Tedik adına bir kütüphane açtık. Ben her gün burayı açıp kapatıyorum ve bu durumdan gayet memnunum. Kütüphanede bulunan kitaplara Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin isimlerini verdik. Kütüphane, mahalleliler tarafından 7’den 70’e ilgi görüyor” dedi.  

‘101 KORKMAZ İNSAN ÖLÜMSÜZDÜR’

Korkmaz Tedik (Fotoğraf: MA)

Kütüphanenin yanı sıra her yıl Kormaz Tedik’in doğum günü olan 21 Haziran'da mahallede voleybol turnuvası düzenlendiğini belirten amca Tedik, ön yüzünde Korkmaz Tedik baskılı resmi, arka yüzünde ise “101 Korkmaz insan ölümsüzdür” yazılı formayı göstererek, “Mahallede bulunan insanların oluşturduğu takımda yer alan oyuncular, bu formaları giyiyor. Kütüphane ya da voleybol gibi çalışma ve etkinliklerle Korkmaz ve yoldaşlarının anısını yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

'OKUMAYI ARAŞTIRMAYI SEVEN BİRİYDİ'

PSAKD Ören Şubesi olarak çalışmalarını inançsal ve siyasal boyutun yanı sıra kültürel boyutta da yürütmeyi hedeflediklerini belirten Şube Başkanı Mazlum Köse, “Kokmaz Tedik burada doğup büyüdüğü ve buranın bir değeri olduğu için onun adına ve beraberinde yaşamını yitirenlerin anısına bir kütüphane açarak mahallede okumayı yaygınlaştırmayı amaçladık. Şu anda 5 binin üzerinde kitabımız var. Korkmaz, yaşamı buyunca okumayı ve araştırmayı seven, kendini geliştirmek için uğraş veren bir yoldaşımızdı. Bu yüzden, onun adına ve anısına kütüphane açılmasını uygun gördük” dedi. 

'ANILARI MÜCADELEMİZE IŞIK TUTUYOR' 

PSAKD Ören Şubesi Başkanı Mazlum Köse (Fotoğraf: MA)

Kütüphanenin yanı sıra her yıl düzenlenen voleybol turnuvasına değinen Köse, amaçlarının ülkede halkların kardeşliğini sağlamak ve bu uğurda yaşamını yitirenlerin anısını yaşatmak olduğunu ifade etti. Köse, son olarak şunları söyledi: “Yaşamını yitiren yoldaşlarımızı yalnızca ölüm yıl dönümlerinde anarak matem havasında geçirmekten ziyade, anılarının mücadelemize ışık tutması konusunda önemsiyoruz. Bu yüzden, bu gibi uygulamalar ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Korkmaz’ın doğum günü vesilesiyle 2 yıldır voleybol turnuvası düzenleniyor. Turnuvaya genç ve orta yaş insanlarımızın takımlarının yanı sıra kadınlardan oluşan takım katılıyor. Maçlar bittikten sonra parti ve dernek olarak kazanan takımlara ikişer, diğer takımlara da birer kitap dağıtıyoruz.” (Malatya/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de yağmur etkili oldu

SONRAKİ HABER

HDP grup toplantısı : OHAL hepimizin hayatını karartıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...