24 Ekim 2017 07:46

İzmir'de yağmur etkili oldu

İzmir'de dün gece başlayan yağmur, kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Sabah işe gitmek için evlerinden çıkanlar zor durumda kaldı.

Paylaş

İzmir'de dün gece başlayan yağmur, kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Sabah işe gitmek için evlerinden çıkanlar zor durumda kaldı, trafikte görüş uzaklığı düştü, altgeçit ve yolları su bastı.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden Ege Bölgesi için yapılan sağanak yağış uyarısn ardından gece saatlerinde itibaren yağış etkili olmaya başladı. Kentin birçok caddesinde su baskınları görüldü. İşe gitmek için evlerinden çıkanlar su baskınları nedeniyle yürümede zorlandı. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı kişiler ıslanmamak için otobüs duraklarına sığındı. Caddelerdeki su basınları nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Her yağmurda olduğu gibi bu yağışta da Halkapınar Yunuslar Altgeçidi'ni su bastı. Su baskını sırasında arızalanan otomobiller itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Altgeçitin bulunduğu cadde trafiğe kapatılırken, belediye ekipleri tahliye çalışmasına başladı. 

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kent merkezine metrekareye 32.8 kilogram yağış düşerken, en çok yağış düşen ilçe 58.6 kilogramla Güzelbahçe oldu. Seferihisar'a 46.6, Konak 25.9, Buca 25.1, Menemen 39 ve Aliağa'ya ise 39.8 kilogram yağış düştü. Yağışın öğleden sonra aralıklarla yarın akşama kadar devam edeceği öğrenildi. Meteoroloji yetkilileri vatandaşları su baskınları konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

KUŞADASI'NA 15 DAKİKALIK YAĞMUR YETTİ

Kuşadası'da  yağmur sağanak yağış yüzünden arabalar yolda kaldı

Kuşadası'nda sabah saatlerinde 15 dakika süren sağanak yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi.

Kuşadası'nda bugün saat 08.15'te bastıran sağanak yağmur, Söke- Kuşadası karayolunda trafiğin bir süre durmasına neden oldu. Yağmur suları Ticaret Odası önünde de yolu göle çevirdi. Birçok araç, suların içinde kaldı. Araçlardaki öğrenci ve sürücüler, itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Sahil kesimindeki Atatürk Bulvarı ise, yağmur suları nedeniyle sürücüleri zor durumda bıraktı. Trafik, zaman zaman durma noktasına geldi. Güzelçamlı ile Davutlar Mahallesi'nde bazı evlerin alt katlarını su bastı. Yağmurun durmasının ardından kentteki hayat normale döndü. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Buldan'da 209 kişi MHP'den istifa etti

SONRAKİ HABER

Ankara'da katledilen Korkmaz Tedik Malatya'da yaşatılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...