24 Ekim 2017 06:53

‘Rus şirketleri Irak'ta faaliyetlerini genişletmek istiyor’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Rus şirketlerinin Irak ve Irak Kürt bölgesinde faaliyetlerini genişletmek istediğini söyledi.

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus şirketlerinin Irak ve Irak Kürt bölgesinde faaliyetlerini genişletmeyi planladığını bildirdi.

Lavrov Irak Dışişleri Bakanı ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Şirketlerimiz ekonomik işbirliği yapma konusunda ilgililer ve genel olarak Irak’ta faaliyetlerini genişletmeyi planlıyorlar” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak yönetimi ile Kürtler arasında silahlı çatışma yaşanmamasını umduklarını da belirterek “Kürtlerin, isteklerini Irak hükümetiyle diyalog yoluyla çözmeleri gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Kürt meselesinin bölge için büyük önem taşıdığına işaret eden Lavrov, “Ancak Kürtlerin, isteklerini Irak hükümetiyle diyalog yoluyla çözmeleri gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Lavrov, Irak’ta yaşananları bir “savaş” olarak nitelendirmediklerini vurgulayarak “Irak merkezi yönetimi ile Kürtler arasında silahlı çatışma yaşanmamasını umuyoruz. Taraflar, doğrudan diyaloğun başlatılması veya aracıya ihtiyaç duyup duymadıkları konusuna kendileri karar vermelidirler.” değerlendirmesinde bulundu.

Caferi ise Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde düzenlenen gayrimeşru referandumun Irak Anayasası’na aykırı olduğunu vurgulayarak, “Herkes söz konusu referandumun anayasaya aykırı olduğunu anlıyor. Kürt kardeşlerimiz elbette kendi bölgelerini kurma hakkına sahiptirler. Ancak bu Irak’tan ayrılma hakları olduğu anlamında gelmiyor.” dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

DHL Express işçilerinin eylemi 100’üncü gününde: Direneceğiz

SONRAKİ HABER

Malta’da binler öldürülen gazeteci Galizia için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...