24 Ekim 2017 06:47

DHL Express işçilerinin eylemi 100’üncü gününde: Direneceğiz

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve eylemleri 100'üncü gününe giren DHL Express işçileri ‘gerekirse 300 gün daha direneceğiz’ dedi.

Paylaş

Metin YOKSU

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve eylemleri 100'üncü gününe giren DHL Express işçileri "gerekirse 300 gün daha direneceğiz ve kazanacağız" dedi.

İstanbul’un Bağcılar ilçesi Güneşli mahallesinde bulunan DHL Express Genel Merkezinde çalışırken Türk-İş’e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye oldukları ve işyerinde sendikal faaliyet yürüttükleri için işten çıkarılan 9 işçinin eylemi 100'üncü gününe girdi. İşçiler, 17 Temmuz'dan bu yana DHL Express binası önünde "DHL Express'de işçi kıyımına ve sendika düşmanlığına son!" pankartını açarak eylemlerini sürdürüyor. Her sabah saat 08.00'de eylem alanına gelerek akşam mesai bitimi olan saat 17.00'ye kadar bekleyişlerini sürdüren işçileri, gün içinde çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti ve sendika temsilcisi ziyaret ediyor. 

'İŞÇİ SINIFI KAZANACAK'

Sinan Tursun adlı işçi eylemlerinin 100'üncü gününde olmalarına rağmen ilk günün heyecanını ve kararlığını yaşadıklarını dile getirdi. Birçok kitap ve filmlerde gördükleri mücadelenin bire birini yaşadıkları için kendilerinde sınıf bilinci oluştuğunu ifade eden Tursun, "Yüzüncü gün olması bize çelik etkisi oluşturuyor. 100, 200, 300 artık kaç gün sürerse sürsün yılmayacağız. Hem bende hem de arkadaşlarımızda bir yılgınlık veya geri adım atmak yok. Bu mücadele zafer ile sonuçlanıncaya kadar sürecek" dedi. Tursun, sonuçta mücadelenin, kazanacak olanın sadece kendilerinin değil işçi sınıfının olacağını söyledi. Tursun, mücadelelerine herkesin savunulması ve sahip çıkılması gerektiğini kaydetti

'AMBAR İŞÇİLERİNİN BİZLER İÇİN OLUŞTURDUĞU FON BENİ ETKİLEDİ'

Yoğun destek aldıklarını aktaran Berk Kalyoncu isimli işçi ise, sürdürdükleri eylemlerine bu şekilde desteklerin güç kattığını belirtti. Eylem boyunca kendisini en çok dayanışmanın etkilediğini dile  getiren Kalyoncu, "Dayanışmanın içinde beni etkileyen en önemli olay asgari ücret alan ambar işçilerinin oluşturdukları fondur. Kendileri geçinmekte zorlanırken direnişimize destek olmak için kendilerinden ödün vererek işçi sınıfının kazanması için mücadeleye bu şekilde katkı sundular. Bu da 100 gün boyunca beni en etkileyen olay oldu" şeklinde dayanışmanın önemine dikkat çekti. (istanbul/MA)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Giannis Antetokounmpo, Kareem Abdul-Jabbar'ı geride bıraktı

SONRAKİ HABER

‘Rus şirketleri Irak'ta faaliyetlerini genişletmek istiyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...