01 Ağustos 2012 09:14

Cansel Malatyalı gözaltına alındı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) önünde keyfi olarak işten çıkarıldığı iddiasıyla 164 gündür oturma eylemi yapan Cansel Malatyalı gözaltına alındı.

Cansel Malatyalı gözaltına alındı
Paylaş

Keyfi olarak işten çıkarıldığı iddiasıyla 164 gündür "İşimi geri istiyorum" talebiyle İMO önünde oturma eylemi yapan Cansel Malatyalı, sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Malatyalı, İMO'nun 6. katından "İMO Yönetimi tarafından keyfi olarak işten çıkartıldım. İşimi geri istiyorum" pankartı astı. İMO yönetiminin polise haber vermesinin ardından polis binada bulunan Cansel Malatyalı ile birlikte 10 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltı sırasında Cansel Malatyalı’nın eylem yaptığı çadıra da polisler tarafından el konuldu.

İMO: ODAMIZ ALÇAKÇA BİR SALDIRIYA UĞRADI

İMO, sabah saatlerinde binalarının bir grup tarafından saldırıya uğradığını ifade ederek, şunları belirtti: "Odamız alçakça bir saldırıya uğradı. Bugün saat 07.00 civarında bir grup tarafından danışma görevlisi personelimiz darp edilerek, binamıza zorla girilmiş, merdiven ve asansör kullanımı engellenmiş, binanın 8’inci katı maddi hasar verilerek, kullanılamaz hale getirilmiştir. Bugün yaşanan olay bir süredir kasıtlı olarak devam ettirilmekte olan odamıza yönelik saldırıların fiziki şiddete dönüşmesidir. Yapılan saldırı ile çalışanlarımızın ve üyelerimizin odamıza girmeleri engellenmiş, Odamız adeta tarumar edilmiştir. Tarihi boyunca emekten ve demokrasiden yana mücadele etmiş olan odamıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, bu saldırıların çalışmalarımızı asla engelleyemeyeceğini kamuoyuna duyuruyoruz." denildi.

TMMOB'DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklama yapan TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı da, "İnşaat Mühendisleri Odamıza yapılan alçak saldırıya karşı çıkarak yanımızda duran Türkiye emek ve demokrasi güçlerine teşekkür ediyoruz. Öncelikle herkes bilmelidir: İnşaat Mühendisleri Odamız; insandan, emekten, halktan, yana çalışma yürüten Birliğimizin yüz akı odalarından biridir. Herkes bilmelidir: TMMOB ve Odaları‘nın mekanları hiçbir kimsenin, şahsın, grubun kendi egolarını tatmin etme yeri değildir. Herkes bilmelidir; bu mevziler kolay yaratılmadı. TMMOB ve bağlı odaları, TMMOB‘nin kadroları bu mevzilerin bırakın yok edilmesine, kirletilmesine bile asla izin vermez" diye belirtti. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

DEÜ'de sağlık çalışanları iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Tarihi Yarımada sağlıksız kalıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...