24 Ekim 2017 06:08

EMEP: Deli Dumrul bütçesi hazırlanıyor

Emek Partisi Altınordu ilçe başkanlığı 2018 bütçe planlamasına ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya 2018 Bütçesi taslağındaki gelir getirici olarak gösterilen kaynakların halkın cebi olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Kaya, deprem sigortasının zorunlu yapılmak istenmesini, şehir hastaneleri ve köprüler için gösterilen garantiler için kaynak ayrılmasını ve trafik cezalarından elde edilecek gelirin yükseltilmesini eleştirerek, “Bu yöntemle gelir elde etmeyi amaçlayan bütçeye ancak Deli Dumrul Bütçesi denir.” dedi.

Altınordu

'HALKIN CEBİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN'

Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, deprem sigortasını otomatiğe bağlayacaklarını söylüyor. Sigortayı isteyen yapar. Ama amaç başka, daha önce de olduğu gibi deprem sigortası paralarını başka yerlerde kullanacaklar. Ayrıca yeni yılda vatandaştan 12 milyar 81 milyon 621 bin lira para cezası toplaması öngörülüyor. Bu rakam 2017 bütçe tahminine göre yüzde 15.3’lük artışı ifade ediyor. Yani araç sahiplerine hata uydurulacak ceza kesilecek. Bu kadar artışın başka anlamı yok. Sağa baktın ceza, sola baktın ceza; uygulanan model bu. Vergilerle, cezalarla halkın cebinde ne varsa alıyorlar. Halkın cebinden elinizi çekin.” dedi.

'GEÇMESEN DE, GİTMESEN DE ÖDEYECEKSİN'

“Köprüden geçsek de geçmesek de, hastaneye gitsek de gitmesek de şirketlere ödeme yapacağız halk olarak. Hatta köprünün, hastanenin nerede olduğunu bilmeye de gerek yok.” diyerek hastanelerin ve köprülerin özeleştirilmesine tepki gösteren Kaya, “ Sağlığın özelleştirilmesinin son darbesi olan şehir hastanelerine, köprülere aktarılacak para için 2018 Bütçesinde pay ayrıldı. Köprü ve otoyollara sağlanan 'araç garantisi' ile şehir hastanelerine sağlanan 'hasta garantisi' nedeniyle vatandaşlar geçmedikleri köprülerle gitmedikleri hastaneler için önümüzdeki yıl mega proje müteahhitlerine tam 6.2 milyar lira para ödemek zorunda kalacak. Bu paraların tamamı vatandaşın devlete ödediği vergilerden karşılanacak. 2018 bütçesine KGF batık riskleri için de 3 milyar lira ödenek konuldu. Bir Deli Dumrul öyküsü de buradan dinliyoruz.” dedi.

'ENGELLEYEBİLİRİZ'

2018 Bütçesinin Meclis’ten geçmemesi için mücadele etmenin gerektiğini söyleyen Kaya, “ Sesimizi yükseltelim, güçlerimizi birleştirelim, mücadele edelim. Tekellere değil halk için bütçe için Bütçenin mağdurları olan içiler, üretici köylüler, kamu emekçileri, emekliler, küçük esnaflar birleşik mücadeleyi büyütmelidir. Emek Partisi olarak rantçı ve savaşçı bütçeye karşı mücadele edeceğiz.” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Pres makinesine sıkışan işçi hayatını kaybetti 

SONRAKİ HABER

Gazeteciler 304 gün sonra hakim karşısında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...