24 Ekim 2017 05:15

Fed beklentileri nedeniyle dolar 3.70 liranın üzerinde

Trump’ın Fed başkanlığı atamasına ilişkin gelişmeler ve Irak ve Suriye’deki gelişmelere bağlı olarak dolar 3.70 liranın üzerindeki düzeyini koruyor.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın Merkez Bankası (Fed) başkanlığı atamasına ilişkin gelişmeler ve bölgedeki Kuzey Irak ve Suriye kaynaklı jeopolitik gelişmelere bağlı olarak dolar 3.70 liranın üzerindeki düzeyini koruyor.

Dolar, dün 3.70 liranın üzerine çıkarak, küresel piyasalarda 3.72 lirayı gördükten sonra, sabahın ilk işlemlerinde 3.70 - 3.71 lira aralığında hareket ederken, dün 4.3736 liraya kadar yükselen avro da 4.36 - 4.37 lira aralığına döndü.

Yeni haftaya yüzde 0.30 düşerek 108 bin 167 puandan başlayan Borsa İstanbul Endeksi de haftanın ilk gününü yüzde 1.09 düşüşle 107 bin 303 puandan kapattı.

Trump, dün gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Fed başkanlığına kimi atayacağına ilişkin olarak, "Karar vermele çok, çok yakınım" dedi ve başkanlık için Fed Yönetim Kurulu Üyesi Jerome Powell ve Standford Üniversitesi Ekonomi Profesörü John Taylor'ı düşündüğünü açıkladı. Trump ayrıca, görev süresi Şubat ayında dolacak olan Başkan Janet Yellen, baş ekonomi danışmanı Gary Cohn ve Fed yönetim kurulu eski üyelerinden Kevin Warsh ile de görüştü. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Alman hükümet yetkilileri Meşale Tolu ile görüştü

SONRAKİ HABER

‘Sosyalizm bugün ve yarındır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...