24 Ekim 2017 05:11

Alman hükümet yetkilileri Meşale Tolu ile görüştü

Alman hükümeti yetkilileri, 6 Mayıs'tan bu yana Türkiye'de tutuklu bulunan Çevirmen Meşale Tolu'yu bir kez daha cezaevinde ziyaret etti.

Paylaş

Alman hükümeti yetkililerinin Türkiye’de tutuklu yargılanan ETHA Çevirmeni Meşale Tolu’yu bugün cezaevinde bir kez daha ziyaret ettikleri açıklandı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan Pazartesi günü yapılan açıklamada, federal hükümetin Tolu'nun mevcut durumu hakkında bilgi almaktan dolayı memnuniyet duyduğu belirtildi.

Bakanlık sözcüsü, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan Tolu'nun tutukluluk şartları ve durumu hakkında bilgi alındığını belirtti. Tolu’nun üç yaşındaki oğlunun artık cezaevinde kalmadığı ve Tolu’nun ailesine teslim edildiği bilgisi verildi.

Türkiye’de tutuklu Alman vatandaşları arasında yer alan Meşale Tolu, 6 Mayıs'ta "örgütü üyeliği" iddiasıyla İstanbul’da gözaltına alınmıştı. Federal hükümet 10 Ekim tarihinde 15’i tutuklu 18 sanıklı dava kapsamında ilk duruşmasına çıkan Tolu’nun serbest bırakılması için çabalarını sürdürüyor. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Tillerson'dan Bağdat ve Erbil'e diyalog çağrısı

SONRAKİ HABER

Fed beklentileri nedeniyle dolar 3.70 liranın üzerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...