24 Ekim 2017 03:28

Hasbro'nun 'tecavüz' göndermeli reklamına ödül!

Hasbro'nun geçtiğimiz yılbaşında yayınladığı 'tecavüz' temalı reklam filmine Kristal Elma Festivali'nde 'Viral Film' kategorisinde ödül verildi.

Paylaş

Hasbro'nın geçtiğimiz yılbaşında yayınladığı ve tepkiler üzerine yayından kaldırdığı 'tecavüz' temalı "Yılbaşında Eğlenceyi Dışarıda Arama" filmi, Türkiye'nin "en prestijli reklam festivali" olarak kabul edilen Kristal Elma Festivali'ne "Viral Film" kategorisinde ödül aldı.

Yılbaşında dışarı çıkanların "başına gelebilecekleri", 'tecavüz' göndermeleriyle aktaran ve 'sen de zevk alacaksın, gevşeyeceksin, bir hoş olacaksın, seveceksin' ifadeleri ile göndermeleri pekiştiren filmde Yeşilçam'da "Tecavüzcü Coşkun" lakabıyla bilinen Coşkun Göğen de rol alıyordu.

Müzik seçimi olarak Yeşilçam filmlerinde Nuri Alço'nun 'tuzağına düşürdüğü' kadınların gazozlarına uyku hapı atarken çalan parçanın tercih edildiği reklamda yılbaşında dışarı çıkanların garsonlardan, vestiyerde veya tuvalette çalışanlar tarafından 'nelere maruz kalabilecekleri' aktarılıyor.

Reklam, gelen tepkiler üzerine yayından kaldırılmış ve Hasbro firması özür dilemişti. 

soL'da yer alan habere göre reklamı hazırlayan "Muhabbet Reklam Ajansı" tüm bu gelişmelere rağmen, her yıl düzenlenen Kristal Elma Festivali'ne bu reklamla adaylık başvurusunda bulundu. 5-6 Ekim'de düzenlenen festivalde ise "Viral Film" kategorisinde ödül bu reklama verildi.

Muhabbet Reklam Ajansı, festivalde aldığı diğer ödülleri sosyal medyada duyurmasına rağmen, gelecek tepkilerden endişe ederek bu kategoride aldığı ödüle dair paylaşım yapmadı.

Festivalde 'Viral Film' kategorisinin jüri başkanı Ayşe Aydın, aynı festivalde "Cinsiyet Eşitliği" konulu bir panelde konuşmacıydı.

Jürinin diğer bir üyesi ise reklamı yapan Muhabbet Ajans'ın sahiplerinden olan Kenan Ünsal.

Kristal Elma Festivali, reklam şirketi patronları ve yöneticilerinden oluşan Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen bir organizasyon.

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerinde 22 bin 451 kapasite fazlası mahpus var

SONRAKİ HABER

Antalya'da bahçe kazısında göçük 2 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...