24 Ekim 2017 02:35

Nuh Yılmaz, MİT Basın Müşavirliği görevini bıraktı

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Hande Fırat'a 'Neler olduğundan haberim yok' dediği öne sürülen Nuh Yılmaz, MİT Basın Müşavirliği görevini bıraktı.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişimi gecesi saat 22.10'da kendisini arayan Hande Fırat'a 'Neler olduğundan haberim yok' dediği öne sürülen Nuh Yılmaz, MİT Basın Müşavirliği görevini bıraktı.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre Yılmaz, teşkilat içinde başka bir birimde görevlendirildi. Yılmaz’dan boşalan göreve ise uzun yıllar teşkilat içinde görev yapan Temel Yücel Öztürk'ün vekaleten atandığı iletildi.

'DARBE GİRİŞİMİ GECESİ 'HABERİM YOK' DEMİŞTİ'

Hande Fırat’ın "24 Saat: 15 Temmuz’un Kamera Arkası" kitabında Nuh Yılmaz'la ilgili bir görüşmeyi gazetenin yazarların Ertuğrul Özkök köşesine taşımıştı.  Askerlerin 15 Temmuz'da Boğaziçi Köprüsü'nü kapatmasının ardından saat 22.10’da gerçekleştiği belirtilen o görüşme şöyleydi:

"Hande Fırat: Selam Nuh ne oluyor?

Nuh Yılmaz: Ne ne oluyor?

Hande Fırat: Garip bir hareketlilik…

Nuh Yılmaz: Haberim yok.

Hande Fırat: İyi de asker, polisin silahını almış. Güvenilir kaynaklarım hareketlilik var diyor.

Nuh Yılmaz: Bakıp arıyorum hemen seni.

STAR'DA YAZARKEN ATANMIŞTI

15 Ağustos 2013'te MİT'te 2 önemli atama gerçekleşmişti. Bunlardan biri Nuh Yılmaz'ken diğeri ise Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Genel Sekreter Murat Dilmen'di. Yılmaz, Basın Yayın Birimi’nin başına geçerken Murat Dilmen de MİT Terör Koordinasyon Merkezi’ne atanmıştı.

2013'te yapılan Yılmaz'ın ataması o dönem tartışma yaratmış ve medyada MİT için çalışan gazetecileri gündeme getirmişti. Bu isimlerden birisi Hürriyet Ankara Temsilci Yardımcısı olarak çalışan Hayri Birler'di. Milliyet'te de çalışmış olan Birler, gerçek işinin açığa çıkmasından sonra MİT’in Diyarbakır Bölge Müdürü olmuştu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Sputnik

ÖNCEKİ HABER

Milyonlarca liralık ders kitabı çöp oldu!

SONRAKİ HABER

Cezaevlerinde 22 bin 451 kapasite fazlası mahpus var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...